De keuken is een ruimte waar magische dingen gebeuren. Hier wordt ‘s ochtends een heerlijke bak koffie gezet en hier worden de lekkerste maaltijden klaargemaakt. Toch gaat het in de keuken niet alleen maar over rozen. In de keuken kunnen ook behoorlijk wat dingen fout gaan. Hieronder een lijst met 22 lifehacks voor in de keuken!

#1 Schone magnetron

Heb je last van aangekoekte eetresten in je magnetron die je niet weg krijgt? Deze kun je eenvoudig schoonmaken door middel van deze hack. Vul een bak met water en citroensap of schoonmaakazijn. Laat dit een paar minuten verwarmen in de magnetron en je kunt alle aangekoekte resten eenvoudig schoonmaken.


 #2 Houten lepel

Houten keukengerei is natuurlijk hartstikke handig, maar na een tijdje zien de houten pollepels en spatels er niet meer zo mooi uit als ze bij aankoop waren. Ook ruiken ze niet meer zo lekker. Blaas je houten keukengerei een nieuw leven in door ze te koken in heet water. Droog ze vervolgens in de zon (als deze schijnt) en ze zijn weer zo goed als nieuw!

lifehacks-keuken-houten-lepels

Lees ook: Zo kook je spaghetti zonder te kleven!


 #3 Water koken

Water koken zonder dat je water overkookt? Voorkom dit door een houten spatel overdwars over de pan te leggen. Het werkt echt!


 #4 Bacon uit de over

Loop jij ook altijd te klooien met het bakken van spek in de pan? Dat is dan vanaf nu verleden tijd. Bak je bacon voortaan in de oven. Zo wordt de bacon lekker krokant en niet te vet.


 #5 Aardappel zonder schil

Het schillen van aardappelen is een tijdrovend klusje. Daarnaast snij je ook vaak veel van de aardappel weg, wat natuurlijk ook erg zonde is. Hoe ontdoe je aardappelen dan van hun schil? Kook de aardappelen met schil en laat ze daarna schrikken in ijskoud water. Nu glijdt de schil er eenvoudig vanaf. Zo, weer wat geleerd!


 #6 Koud bier

Ben je vergeten het bier koud te leggen? Geen probleem! Er is een manier waarmee je razendsnel ijskoude biertjes tot je beschikking hebt. Wikkel een nat keukenpapiertje om het bierflesje of -blikje heen en leg deze in het vriesvak. Zo wordt het biertje 2x zo snel koud!

lifhacks-keuken-bier

Lees ook: 5 anti-kater tips die echt werken!


#7 Deksel opendraaien

Je kent het wel; je wilt een pot augurken opendraaien, maar deze zit potdicht en er is geen beweging in te krijgen. Sla voordat je de pot probeert open te draaien hard met een houten lepel op de deksel. Zo doorbreek je het vacuüm en kun je de pot eenvoudig opendraaien.


#8 Bananen langer bewaren

Bananen blijven niet lang goed en krijgen snel een bruine kleur. Er is een simpele hack waarmee je dit kunt voorkomen. Wikkel vershoudfolie om de steel van de banaan. Zo blijft de banaan langer goed en wordt deze niet zo snel bruin.


#9 Taart snijden

Loop jij ook altijd zo te klooien als je een taart moet snijden? Snijd in het vervolg een taart met (geurloos) flosdraad. Zo creëer je eenvoudig gelijke punten zonder dat de taart uit elkaar valt.

lifhacks-keuken-taart

Leestip: Zo maak je eenvoudig je eigen brood zonder broodbakmachine!


 #10 Zijn mijn eieren nog goed?

Weet je niet meer of de eieren die in de koelkast liggen nog goed zijn? Er is een simpel testje waarmee je hier achter kunt komen. Leg het ei in een glas water. Als het ei zinkt is deze nog goed. Zinkt ‘ie niet, dan kun je het ei beter niet meer eten.


 #11 Lente-ui

Het uiteinde van een lente-ui kun je niet eten en deze wordt dus vaak weggegooid. Gooi ze in het vervolg niet weg, maar zet deze in een glas water. Zo groeien ze namelijk opnieuw!


 #12 Rijpe avocado

Voor sommige recepten als guacamole heb je een rijpe avocado nodig. Helaas is de perfecte avocado in de supermarkt vaak onvindbaar. De een is veel te hard, terwijl andere acovado’s fijngeknepen zijn door andere klanten. Wat doe je dan? Kies voor de harde avocado en stop deze bij thuiskomst samen met een rijpe banaan in een afgesloten plastic zak. Binnen no-time zal de avocado heerlijk rijp zijn.

lifehacks-keuken-avocado

Leestip: 7 eenvoudige bespaartips voor in de supermarkt!


 #13 Snel eten opwarmen

Hoewel je met de magnetron erg snel eten kan opwarmen, mag het van ons nog wel iets sneller gaan. Zeker op momenten dat je bijna omkomt van de honger… Als je snel eten in de magnetron wilt laten opwarmen dan kun je het beste een kuiltje in het midden van het bord maken. Zo warmt het eten tot wel 2x zo snel op.


 #14 Afvoer ontstoppen

Het is essentieel dat je geregeld de afvoer van je gootsteen schoonmaakt. Dit is echter iets wat er vaak bij inschiet. Houd je gootsteen schoon door er geregeld kokend water in te gieten. Dit hete water zorgt ervoor dat vet loslaat en voorkomt een verstopping.


 #15 Help, mijn rijst is te plakkerig

Ook voor (te) plakkerige rijst hebben we een handige lifehack. Leg een theedoek over de pan heen, doe de deksel op de pan en laat dit 5 minuten zo staan. De theedoek zal het vocht absorberen en de rijstkorrels zullen weer los komen te zitten.

lifehacks-keuken-rijst


 #16 Pannenkoeken maken

Maak jij er ook altijd zo’n rotzooi van als je pannenkoeken aan het bakken bent? Doe het beslag dan voortaan in een lege ketchup-fles. Zo kun je het beslag eenvoudig zonder te knoeien in de pan spuiten.


 #17 Mango snijden

Mango’s zijn natuurlijk verschrikkelijk lekker, maar veel mensen lopen maar wat te klooien als ze deze tropische vrucht bereiden. Hoe snijd je eenvoudig een mango zonder teveel vruchtvlees weg te snijden? Snijd de mango door de helft en snij vervolgens ruitjes in beide helften. Draai de mango-helften nu binnenstebuiten en snij de blokjes af.

lifehacks-keuken-mango

Leestip: Zo maak je zelf een overheerlijke Mojito!


 #18 Eischalen in het ei

Irritatie nummer 1 in de keuken: stukjes eierschil in het ei. Je krijgt deze eischalen er met veel moeite pas weer uit en bovendien krijg je super vieze vingers. Maak voortaan eerst je vingers nat. Met de natte vingers kun je eenvoudig, zonder te knoeien, de eischaal eruit plukken.


 #19 Eigeel scheiden

Voor sommige recepten heb je alleen eigeel of alleen eiwit nodig. Het is een aardig klus om deze twee van elkaar te scheiden, of toch niet? Met behulp van een lege plastic fles van 0.5 liter is dit klusje zo gepiept. Knijp de fles gedeeltelijk in en zuig met het uiteinde hupsakee het eigeel in de fles. Nu houd je de fles boven een andere schaal en laat je hem voorzichtig los. Job done! 


 #20 Te harde boter

Je kent het wel: Je wilt een heerlijk broodje met roomboter besmeren maar de boter is te hard. Dit is eenvoudig te verhelpen. Houd een glas onder de hete kraan en zit dit warme glas een paar minuten over de boter heen. Na afloop zal de boter heerlijk smeuïg zijn en klaar om te smeren!


 #21 Taco time

Taco’s zijn hartstikke lekker, maar het is nog een hele klus om deze krokante schelpen te vullen. Je hebt de taco in één hand, wat ervoor zorgt dat je nog maar één hand overhoudt om de vulling erin te doen. Met deze lifehack heb je voortaan twee handen vrij. Klem de taco-schelp simpelweg tussen de punten van een vork en voilà. De taco blijft staan en jij hebt twee vrije handen om hem te vullen.


 #22 Eieren pellen

Moet je een grote hoeveelheid eieren pellen? Dan kan dit aardig wat tijd in beslag nemen. Hoe doe je dit snel én eenvoudig? Vul een afsluitbare plastic bak met een laagje water en leg hier de eieren in. Nu doe je deksel erop en schud je de bak op en neer. Nu zullen de eieren gedeeltelijk gebarsten zijn waardoor je ze eenvoudig van hun schalen kunt ontdoen.

lifehacks-keuken-ei

Zijn we nog lifehacks vergeten? Laat het ons weten in de comments hieronder!