vakantie-europa-tipify

3 Europese bestemmingen die je kunt bereiken zonder in het vliegtuig te stappen!

We leven in rare tijden… Reizen buiten Europa kun je zonder meer op je buik schrijven momenteel en ook in Europa kun je niet overal meer heen. De lockdowns zijn in de meeste Europese landen opgeheven, maar het virus ligt nog steeds op de loer. De veiligste manier om te reizen is met je eigen auto. Zo kom je zo min mogelijk in contact met andere mensen. Maar welke Europese bestemmingen kun je bereiken zonder in het vliegtuig te stappen? Wij hebben een aantal topbestemmingen op een rijtje gezet!

Reizen in Europa

Hoewel veel mensen het houden bij een vakantie in eigen land, is reizen in Europa op het moment ook prima te doen. In sommige landen geldt een mondkapjesplicht (bijvoorbeeld in Spanje) en zijn er een aantal nieuwe regels, maar van echte lockdowns is geen sprake meer. En als je het nu niet fijn vindt om te reizen, dan kun je in ieder geval wegdromen bij onderstaande 3 topbestemmingen in Europa!

#1 Praag | Tsjechië

De Tsjechische hoofdstad is een echte aanrader. De stad heeft een rijke historie en er is ontiegelijk veel te doen. Het is dan ook niet verrassend dat steeds meer Nederlanders kiezen voor een stedentrip naar Praag. Deze stad wordt ook wel ‘de gouden stad genoemd’ en deze bijnaam beschrijft precies het unieke karakter van Praag. Vanuit Amsterdam kun je Praag binnen 10 uur bereiken per auto. Het is namelijk ongeveer 900 kilometer rijden. 

praag-europa-tipify

Lees ook: Citytrip in Europa: 5 opkomende bestemmingen!

#2 Berlijn | Duitsland

Een andere bestemming die je eenvoudig met de auto kunt bereiken is Berlijn. Deze Duitse stad behoort tot de hipste steden van Europa. Het nachtleven is erg veelzijdig en levendig, de stad bruist van de historie en het is er ook nog eens behoorlijk betaalbaar. Dingen die je beslist moet bezoeken zijn de Berlijnse Muur, de Potsdamer Platz en het Tempelhof. Berlijn kun je vanaf Amsterdam binnen 7 uur bereiken. Het is ongeveer 650 kilometer rijden. 

#3. Luxemburg | Luxemburg

Een stad die we vaak over het hoofd zien tijdens het zoeken naar een stedentrip bestemming is Luxemburg. De hoofdstad van het gelijknamige land een onontdekte parel. Je vindt er prachtige gebouwen, waaronder paleizen gemaakt van zandsteen, indrukwekkende bruggen en historische kazematten. Met name in de zomer is dit een geschikte stedentrip bestemming. In dit seizoen worden er namelijk allerlei leuke festiviteiten georganiseerd. De afstand van Amsterdam naar Luxemburg is ongeveer 375 kilometer (ruim 4 uur rijden).

Zo, dit waren onze 3 bestemmingen in Europa die je met de auto kunt bezoeken. Zijn we nog interessante bestemmingen vergeten? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

 

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.