interieurtips-gordijnen-tipify

3 interieurtips voor een modern en licht interieur!

Smaken verschillen natuurlijk en dat is zeker ook het geval als het gaat om interieur. De een is meer gesteld op een klassiek interieur, terwijl de ander juist houdt van een moderne inrichting. Het is natuurlijk maar net wat je zelf het mooist vindt. Veel mensen vinden echter lastig om hun huis in te richten naar hun eigen smaak. Je hebt dan wel een voorkeur voor een bepaald soort inrichting, maar vindt het lastig om een interieur samen te stellen dat past bij de soort inrichting die je wil maar ook nog eens op elkaar is afgestemd. Vaak wordt dan een binnenhuisarchitect ingeschakeld, die van jouw voorkeuren een mooi samengesteld interieur kan maken. Binnenhuisarchitecten zijn echter wel duur en het is natuurlijk veel origineler als je je eigen inrichting hebt samengesteld. Bovendien is het niet per se ingewikkeld om je eigen interieur samen te stellen. Zeker niet als je gebruik maakt van onze interieurtips!

Contrast

Een modern interieur draait vooral om licht, details en minimalisme. Het is echter altijd uitkijken dat je inrichting niet te saai wordt, wanneer je kiest voor een modern interieur. Minimalisme zorgt er namelijk al snel voor dat het geheel er flets uit ziet. Een tip die wij daarvoor kunnen geven, is dat je contrast moet aanbrengen in je inrichting. Dan ziet het er op het oog al een stuk spannender uit namelijk. Dan hoeft het niet direct een contrast te zijn tussen zwart en wit, maar probeer bijvoorbeeld eens te spelen met tinten. Kies voor gordijnen die net een tint donkerder of lichter zijn dan de vloer. Op die manier springen ze er namelijk echt uit.

Vouwgordijnen

Niet alleen met de kleur van je gordijnen kun je spelen, ook het soort gordijnen maakt wel degelijk uit voor het aanblik van je interieur. Vouwgordijnen zijn bijvoorbeeld helemaal in. Voor een moderne en lichte inrichting is het dan bijvoorbeeld een aanrader om te kiezen voor een lichtdoorlatend of transparant vouwgordijn. Zeker in de woonkamer wil je natuurlijk veel licht hebben, dus dan is een dergelijk vouwgordijn absoluut een aanrader. Met een modern interieur wil je verder dat alles er strak uitziet. Kies daarom bijvoorbeeld voor een polyester vouwgordijn. Voor alle informatie over vouwgordijnen en andere soorten raamdecoratie kun je terecht op deze website

Besteed aandacht aan details

Een andere manier waarop je eenvoudig zelf kunt zorgen voor een modern interieur, is door uit te gaan van less is more. Zoals al genoemd is, is minimalisme belangrijk in een moderne inrichting. Minimalisme betekent echter niet dat het saai hoeft te zijn. We hebben namelijk al gezien dat je, door middel van het creëren van contrast, verschil kunt maken. Maar ook door het kiezen van een enkele eyecatcher kun je er eenvoudig voor zorgen dat jouw interieur een moderne aanblik krijgt. Denk dan bijvoorbeeld aan een opvallende lamp of kast, die kan dienen als eyecatcher. Laat het daar dan echter wel bij. Minimalisme gaat immers wel uit van zo min mogelijk poespas.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.