Een Chili con Carne recept ziet er op het eerste gezicht niet lastig uit. Toch is het vaak een hele klus om een dikke en volle Chili con Carne op tafel te zetten. Ook al volg je het recept letterlijk, de Chili valt vaak te dun uit. En een dunne, waterige Chili is natuurlijk drie keer niks. Hoe zorg je er nu voor dat je Chili de ideale dikte heeft? Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet!

#1. Gebruik maïzena of polenta om de saus dikker te maken

Een manier om je Chili con Carne dikker te maken, zonder dat dit ten koste van de smaak gaat is het toevoegen van maïzena of polenta. Je voegt dit toe aan de pan, laat het geheel eventjes pruttelen en klaar is kees. Wanneer je voor maïzena kiest raden we je aan om de maïzena eerst in een kopje koud water op te lossen voordat je het toevoegt aan de pan. Zo voorkom je klontjes.

#2. Pureer of stamp het geheel goed

Een waterige Chili con Carne is vaak het gevolg van het niet mixen van de bonen en groenten. Hele bonen of stukken groente zijn natuurlijk onderdeel van een lekkere Chili, maar als je een volle, dikke Chili con Carne wilt maken, dan raden we je aan om de helft van de bonen en groenten te pureren. Heb je geen blender? Dan kun je er ook voor kiezen om een deel van de groente en bonen fijn te maken met een stamper.

Meer handige tips in de keuken? Neem een kijkje bij onze kooktips!

#3. Voeg een tortilla of Tacochips toe

Onze laatste unieke tip: voeg stukjes tortilla of tacochips toe. Dit klinkt misschien raar, maar het werkt echt. Dit heeft in principe hetzelfde effect als de maïzena, maar wanneer je tacochips gebruikt, kun je de Chili con Carne ook meer smaak geven.  Scheur de tortillapannenkoek in kleine stukjes en voeg dit toe aan de pan. Hetzelfde geldt voor de tacochips. Laat het geheel eventjes pruttelen en je Chili con Carne is klaar.

Heb jij nog andere tips voor een dikke Chili con Carne? Laat het ons weten in de reacties hieronder!