tips-tegen-voedselverspilling-tipify-2

4 efficiënte tips tegen voedselverspilling!

We weten inmiddels dat het belangrijk is om duurzaam met voedsel om te gaan. Jaarlijks gooien we rond de 40 kilo voedsel per persoon weg en dit is eigenlijk heel onnodig en zonde. Helemaal als je je bedenkt dat ze in sommige delen van de wereld niet dagelijks verzekerd zijn van eten. Dit moet voor ons één van de hoofredenen zijn om zuiniger aan te doen met ons eten en om het minder snel weg te gooien. Een andere belangrijke reden is dat voedselverspilling in huishoudens zorgt voor rond de 3,5 procent van de uitstoot van broeikasgassen die een slecht effect hebben om het milieu. We geven je onze 5 beste tips tegen voedselverspilling!

#1. Weet wat je in huis hebt

Als je een goed overzicht hebt van de producten die je in huis hebt, dan hoef je geen overbodige producten te halen in de winkel. Als je goed op een rijtje hebt welke voedingsmiddelen je direct voorhanden hebt om te gebruiken ga je vanzelf minder voedsel verspillen. Je kunt op basis van het eten wat je in huis hebt gaan bepalen wat je die dag wil koken en zo voorkom je dat verschillende etenswaren over datum gaan!


#2. Gebruik lelijke groente voor lekkere soepen

Sommige groentesoorten zien er niet helemaal lekker uit, maar eigenlijk zijn ze nog prima om op te eten. Veel mensen vinden het er niet lekker uit zien en daarom wordt het niet in de schappen gelegd. In sommige gevallen worden deze groentesoorten dan weggegooid en dat is enorm zonde. Er zijn ook diverse initiatieven die deze groente opkopen en tegen een scherpe prijs verkopen. Deze groente kan je dan bijvoorbeeld gebruiken om een lekkere groentesoep van te maken.

tips-tegen-voedselverspilling-tipify

Lees ook: 5 tips om je steentje bij te dragen aan het milieu!


#3. Eten bewaren voor de volgende dag

Als jij een grote pan eten heb gekookt dan ga je deze waarschijnlijk niet in één dag op krijgen. Zorg ervoor dat je het resterende eten op tijd in koelkast doet als het is afgekoeld. Hierdoor kun jij je eten bewaren voor de volgende dag en misschien nog de dagen erna. Over het algemeen wordt eten na 48 uur in de koelkast weggegooid, maar meestal kan je er nog wel langer van eten. Als de koeling koud genoeg staat dan kunnen sommige klaar gemaakte etenswaren nog wel tot 4 á 5 dagen na bereiding gegeten worden. Een zeer goede manier om voedselverspilling tegen te gaan!


#4. Maak gebruik van je vriezer

Een vriezer kan niet alleen gebruikt worden om ijsklontjes voor je drankjes mee te maken. In de vriezer kan je voedsel soms tot wel langer dan 3 maanden bewaren. Als het nog niet is bereid blijven kun je verschillende ingevroren etenswaren voor een lange periode bewaren in de vriezer. Ook diverse etenswaren die je al klaar hebt gemaakt kunnen voor enige tijd ingevroren worden. Als je honger hebt dan haal je het eten uit de vriezer en laat je het ontdooien of stop je het direct in de magnetron. Binnen no-time heb jij weer een lekkere maaltijd op tafel staan en verspil je geen voedsel!

En? Hoe veel voedsel gooi jij weg? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Lees privacyverklaring

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten