5 handige tips voor het opslaan van spullen!

Veel Nederlanders hebben veel te veel spullen. Veel spullen in huis worden maar zelden gebruikt. Als je de ruimte hebt is dat natuurlijk niet erg, maar wat te doen als je gaat verhuizen naar een kleiner onderkomen? Of wanneer je bijvoorbeeld (tijdelijk) naar het buitenland verhuist? Wat doe je in hemelsnaam met al die spullen? Daarom hebben wij 5 tips op een rijtje gezet voor het opslaan van spullen!

#1. Zorg dat alle spullen schoon zijn

Dit klinkt natuurlijk meer dan logisch, maar het is echt belangrijk dat je spullen die in opslag gaan goed schoonmaakt. Wanneer bepaalde spullen voor lange tijd opgeborgen worden, kunnen er schimmels ontstaan. Of bijvoorbeeld ongedierte. Loop alles dus van te voren goed na en zorg dat de spullen schoon zijn. Ook is het belangrijk dat deze goed ingepakt zijn.

#2. Schrijf op wat alles is

Als alles eenmaal in dozen zit, is het natuurlijk lastig wanneer je naar iets specifieks op zoek bent. Daarom raden we je aan om alle dozen en materialen te kenmerken. Label de dozen duidelijk voor het geval je in de toekomst naar iets specifieks op zoek bent. 

#3. Garagebox

Er zijn verschillende plekken waar je spullen kunt opslaan. De bekendste is waarschijnlijk de garagebox. In de meeste steden en dorpen kun je zo’n box huren om tijdelijk (Of voor lange termijn) je spullen op te slaan. Voordeel is dat je er vast eentje in de buurt kunt vinden. Nadeel is dat je maandelijks huur moet betalen.

#4. Scheepscontainer

Een andere opslagplek die steeds populairder wordt: een scheepscontainer. Heb jij een grote tuin of een groot stuk land? Dan is deze optie ideaal. Scheepscontainers zijn er natuurlijk opgemaakt om vocht buiten te houden, wat in het geval van opslag erg goed van pas komt. Verder zijn deze er in verschillende maten, zoals bijvoorbeeld een 10ft container, of als je meer ruimte nodig hebt bijvoorbeeld een 40ft container. En als je in de toekomst geen opslagruimte meer nodig hebt kun je hem altijd verkopen. Of je tovert de scheepscontainer om in een woning, dat kan natuurlijk ook. Op internet is genoeg inspiratie te vinden.

#5. Schakel hulp in

Spullen opslaan neemt veel tijd in. Schakel dus vooral vrienden en kennissen in en laad de opslagruimte samen in. Gezellig én het gaat een stuk verder. Maak er een leuke dag van, regel lunch en iedereen zal het naar zijn zin hebben en jij zal een stuk minder gestresst zijn.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.