hamburg-bezienswaardigheden

6 tips voor een geslaagde stedentrip in trendy Hamburg

Zoek je nog een bestemming voor je volgende stedentrip? Overweeg dan om het prachtige Hamburg te bezoeken. Hamburg is helemaal hot en ligt tevens op steenworpafstand van ons koude kikkerlandje!  Hieronder 6 tips over wat je allemaal kunt doen in deze mooie Duitse stad die tegenwoordig zeer populair is!

#1 St. Nikolai

Ook al is de officiële St. Nikolai kerk inmiddels een ruïne, het blijft een ontzettend mooi gebouw. Deze kerk is voor het grootste gedeelte kapot gebombardeerd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hiervoor was het de hoogste kerk en het grootste gebouw van de wereld met een hoogte van maar liefst 147 meter. Inmiddels staat alleen de kerktoren nog en behoort dit gebouw tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Hamburg.

hamburg-nikolai


#2 Bruggen

Hamburg staat voornamelijk bekend om de grote hoeveelheid bruggen. Gelegen aan de rivier de Elbe heeft deze stad meer dan 2000 bruggen. Enkelen hiervan zijn behoorlijk groot en zeker een bezoekje waard.  Tijdens een stedentrip in Hamburg moet je een keertje over de Feenteichbrucke en de Norderelbrucke gelopen hebben. Ook kan je de vele bruggen bewonderen vanaf het water. Het is mogelijk om een leuke rondvaart te maken waarbij je veel van dit soort bruggen tegen zal komen.

hamburg-bruggen


#3 Hamburg Hauptbahnhof

Dit is een van de grootste treinstations van Europa waar dagelijks honderdduizenden mensen langskomen. Het is zo groot dat het praktisch een winkelcentrum is met allerlei restaurants waar je je als toerist prima kunt vermaken. Tevens ligt de Hamburger Kunsthalle er ook dichtbij, wat ook een echte aanrader is!

hamburg-treinstation

Leestip: 5 tips om te liften als een pro!


#4 Sankt Pauli

Het uitgaansgebied in Hamburg ligt voornamelijk in der Kiez. Als je opzoek bent naar een feestje dan moet je in de stadswijk Sankt Pauli zijn. Wederom is hier veel plezier te beleven en voegt het veel toe aan je stedentrip in Hamburg. Er zijn veel theaters, musea, kroegen en clubs te vinden in dit gebied van de stad en het gaat hier door tot in de vroege uurtjes.

hamburg-party

Leestip: 5 anti-kater tips die echt werken!


#5 Vismarkt

Op zondag is er een grote vismarkt te vinden in de haven. In de zomer begint deze al om 5 uur in de ochtend. Het is een erg traditionele markt waarbij iedereen door elkaar zit te schreeuwen om hun vis te verkopen. Naast vis is het uiteraard ook mogelijk om andere spullen te kopen. Zo kun je hier goedkoop een prachtig souvenirtje scoren!

hamburg-vismarkt


#6 Beklim het Dockland gebouw

Hamburg staat ook bekend om zijn bijzondere architectuur. Het Dockland gebouw is een van Hamburg’s architectonische hoogstandjes. Dit unieke gebouw heeft de vorm van een boeg van een schip. Via de grote trappen kun je het gebouw van buitenaf gratis en voor niets beklimmen. Vanaf de top heb je een geweldig uitzicht op de haven en de stad!

hamburg-dockland

Nu je dit gelezen hebt hopen we je genoeg geïnformeerd te hebben over de bezienswaardigheden van Hamburg. Wij wensen je alvast veel plezier toe!

Meer lifehacks? Neem een kijkje bij onze andere categorieën!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.