De zon breekt steeds vaker door en de temperaturen blijven stijgen, oftewel; de zomer komt er weer aan! Uiteraard denken velen dan direct aan lange zomeravonden, met het liefst een hapje en een drankje erbij. Ideaal hiervoor is natuurlijk een barbecue. Deze aangename zomertraditie is bij velen zeer populair. Het is gemakkelijk, gezellig en nét even anders dan anders. Maar hoe zorg je er nou voor dat jouw barbecue geslaagd is? Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet, zodat jouw barbecue niet mis kán gaan.

#1. Hou het vlees uit de warmte

Vaak wordt er gebarbecued op warmere dagen. Wanneer je dan schalen met rauw vlees hebt, kunnen deze snel bederven wanneer ze in de volle zon staan. Hou daarom het vlees zo lang mogelijk in de koeling. Je gasten toch genoeg keuze willen geven? Dit kan alsnog. Zet het alleen in kleinere hoeveelheden neer. Op deze manier kun je blijven bijvullen, maar staat niet alles in de hitte.

tips-bbq-5


#2. Zorg dat de barbecue stevig staat

Denk er goed over na waar je de barbecue neer zet. Het beste is een egale grond, niet de dicht bij de tafel. Zo voorkom je dat het vlees bijvoorbeeld van de barbecue af kan glijden, of dat er tafelkleden te dicht bij het vuur komen.

tips-bbq-2

Lees ook: Zo maak je dé perfecte Mojito!


#3. Hou citroentjes bij de hand

Naast dat ze lekker zijn in je drankje, zijn citroenen ook onmisbaar voor de hygiëne. Wanneer je een nieuw soort vlees op de barbecue wilt doen, is het een goed idee om wat citroensap over het rooster heen te doen. Dit werkt ontsmettend en is goed voor het behoud van de smaak van het vlees.

tips-bbq-6


#4. Leg het vlees pas op de barbecue als hij goed heet is

Wanneer de barbecue goed opgewarmd is zal je een mooi korstje op je vlees krijgen. Ook is het natuurlijk goed om alle bacteriën weg te hebben gebrand.

tips-bbq-9


#5. Probeer zoveel mogelijk dun vlees te gebruiken

Bij dun vlees kan de warmte gemakkelijker tot de binnenkant komen. Zo voorkom je dat vlees nog niet gaar is, maar wel een verbrande buitenkant heeft. Op internet zijn vele bbq recepten te vinden waarin precies uitgelegd wordt welk vlees geschikt is.

tips-bbq-4


#6. Spiesjes laten weken

Spiesjes zijn zeer populair voor op de barbecue. Echter is het vaak onvermijdelijk dat de stokjes volledig zwart van de barbecue af komen. Daar hebben wij een oplossing voor! Laat de spiesjes de avond van tevoren even weken in water, je zult zien dat het hierdoor beter gaat.

tips-bbq-3

Lees ook: Zo maak je eenvoudig zelf een overheerlijke pizza!


#7. Langzaam garen

Niks is vervelender dan ongaar vlees serveren. Om dit te voorkomen is het slim om bijvoorbeeld kip langzaam te laten garen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door vlees op aluminiumfolie te leggen.

tips-bbq-8


#8. Pas op met olie en marinade

Olie en marinade zijn beide licht ontvlambaar. Zorg er dus ook voor dat je hier niet te veel van gebruikt, om grote vlammen in de barbecue te voorkomen. Ook voor dit probleem is aluminiumfolie een aanrader. Deze vangt ten alle tijden de marinade op, waardoor je niet het risico loopt dat deze in de barbecue terecht komt.

tips-bbq-7

Lees ook: 5 anti-kater tips die echt werken!


#9. A-Z Barbecue

Denk je bij jezelf: dat is mij te veel gedoe? Dan kun je altijd nog een a tot z bbq houden. Dan wordt de bbq zelf inclusief eten bij je thuisgebracht en kun je meteen aan de slag. Achteraf wordt de bbq weer opgehaald en hoef je dus niets schoon te maken!

Zijn we nog tips vergeten? Laat het ons weten in de comments hieronder!