wijntips-tipify

8 Wijntips voor elke wijnliefhebber!

Hoewel veel mensen het gevoel hebben een wijnkenner te zijn, blijkt het in de praktijk vaak wel mee te vallen. Er valt enorm veel te vertellen over wijn. Logisch, als je bedenkt dat wijn al door de Romeinen en de Grieken gedronken werd. Hier zijn wat mooie tips, om jouw kennis over wijn nog meer te verbreden. En je deze tips mooi kan gebruiken tijdens het kerstdiner bijvoorbeeld.

#1. Ontdek je smaak

Ontdek je smaak. Blijf niet bij die ene wijn die je altijd drinkt, maar ga op onderzoek uit en proef meer wijnen. Pas dan weet je echt wat je lekker vindt en wat niet. Vaak kan een verkoper of sommelier je beter helpen of een alternatief geven als je niet weet waar je moet beginnen. 

#2. Wijnpakket

Weet je niet wat je voor je verjaardag moet vragen? Vraag dan een wijnpakket cadeau. Dan heb je gelijk meerdere wijnsoorten om te proberen in één doos. 

#3. Koel bewaren

Bewaar je wijn goed. Grote kans dat jij geen wijnkelder bezit, dus wat is de beste plek voor jouw collectie wijnen? Iedereen die wel eens in een wijnkelder is geweest, weet dat het er koel is. Warmte is de grootste vijand van wijn, dus zet je wijn weg op een koele en donkere plek.

#4. Het juiste glas

Grote wijnglazen zien er misschien heel fancy uit, maar zijn niet altijd goed voor alle wijn. Wijnen die even moeten ademen om te openen, mogen in een mooi groot glas. Maar vaak is een tulpvormig wijnglas van normaal formaat voldoende voor de meeste wijnen die gedronken worden tijdens de borrel. Zorg wel voor een glas met een steel. Als je namelijk je glas al bij de kelk vast moet houden, warm je de wijn op met je handen.

wijntips-glas

Lees ook: 4 handige tips voor dé ultieme thuisbar!

#5. Aanbiedingen

Speur online naar mooie wijnaanbiedingen. Het fijne van online wijn kopen, is dat je makkelijk kunt kijken waar de wijn prijs het goedkoopste is. 

#6. Wijnkoeler

Vergeten de wijn koud te leggen voor het diner vanavond? Geen zorgen, je hebt alleen een wijnkoeler nodig die je vult met ijs en zout. Door het mengsel van ijs, water en zout te roeren ontstaat er een reactie waarbij het vriespunt verlaagd wordt. Hup, die fles erin en na 5 tot 10 minuten is je wijn lekker koud. Ook een goede manier om je wijn snel koud te krijgen is om een natte theedoek om je wijn te wikkelen en hem in de vriezer te leggen. Binnen 15 minuten kan je genieten van een lekkere koude wijn.

#7. Pas op met vlekken

Oh nee, een rode wijnvlek in je kleding! Geen zorgen: met zout, warm water en een theedoek red je dat kledingstuk. Dep eerst de vlek droog met een vochtig doekje. Strooi er vervolgens zout op en laat het een uur lang liggen. Dep het zout weg met een warme doek. 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Lees privacyverklaring

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten