cryptocurrency

Cryptocurrency, meer dan een ‘hype’: hoe werkt het?

Dat cryptocurrency kopen meer dan een hype is, dat is inmiddels wel duidelijk. De nieuwe, digitale betaalmiddelen zijn een goede belegging gebleken. Bitcoin was daar misschien wel het beste voorbeeld van. Er zijn echter nog veel meer vormen van digitale valuta te onderscheiden. Als het gaat om crypto kopen, dan is er dus voldoende om op te letten. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te weten wat de verschillen tussen de verschillende cryptocurrencies zijn. Aan de hand daarvan is een goede strategie met betrekking tot het kopen van de valuta te vormen voor ieder type belegger.

Vele opties

Zoals gezegd is cryptocurrency kopen een verzamelterm geworden voor het aanschaffen van digitaal geld. Er zijn dan ook zeer veel varianten. Naast Bitcoin zijn bijvoorbeeld Dash, Ethereum, Litecoin, Ripple, Bitcoin Cash en NEO erg populair. Dit is slechts een kleine greep uit het totale aanbod. De meeste aanbieders waarbij het mogelijk is om crypto te kopen, hebben dan ook verschillende valuta in hun portefeuille. Het is afhankelijk van het soort belegging dat je wilt doen welke voor jou de beste optie kan zijn. Een belangrijk verschil is bijvoorbeeld de koers van de verschillende digitale munten. Daarom is goed advies ook altijd belangrijk.

cryptocurrency 2

Lees ook: 6 dingen die je vooral niet moet doen als je rijk wilt worden!


Digitaal geld

Wat belangrijk is om te weten in het geval van cryptocurrency kopen, is dat het eigenlijk gewoon om digitaal geld gaat. Kopen is dus misschien niet helemaal het juiste woord. Het is immers goed te vergelijken met de wisselkoers zoals die tussen verschillende geldeenheden van verschillende landen bestaat. Met cryptovaluta is in steeds meer gevallen ook gewoon te betalen, vooral online. Daarom wissel je dus eigenlijk gewoon je euro’s in voor een andere munteenheid. Digitaal geld is echter wel flink anders dan chartaal geld. Er is immers geen bank of andere beheerder die invloed heet op het netwerk.

cryptocurrency 3


Veilig

Doordat er geen derde partijen tussen zitten, maar cryptovaluta op zogenaamde basis van peer-to-peer werken, is er sprake van zeer veilig geld. Dit is dus ook belangrijk om te weten als het gaat om cryptocurrency kopen. In veel gevallen wordt er nog gedacht dat het om schimmige praktijken met louche handelaren gaat. Het tegenovergestelde is echter waar. Cryptogeld is juist uitgevonden om financiële crises en waardevermindering, zoals dit in de periode na 2008 met de bankencrisis gebeurde, te voorkomen. Daardoor is crypto kopen dus een hele veilige belegging te noemen. Sommige experts menen zelfs dat deze valuta de plek van goud kunnen innemen.

cryptocurrency 4

Lees ook: 5 eenvoudige tips om geld te besparen!


Verbinding

Op dit moment is het nog niet zo dat alle cryptovaluta overal geaccepteerd worden. Daarom moet er dus nog een verbinding tussen bijvoorbeeld euro’s en dollars enerzijds en crypto kopen anderzijds worden gelegd. Dit kan in de toekomst mogelijk verdwijnen wanneer het gebruikelijk wordt om op deze digitale manieren te betalen. Juist daarom is het ook slim om juist nu te investeren in de mogelijkheden. Early adopters kunnen veel voordeel hebben van het feit dat zij al in het netwerk van de cryptocurrency zijn opgenomen. Het is daarbij vooral ook belangrijk om de ontwikkeling van de verschillende munten te blijven volgen.

cryptocurrency 5

Heb jij ervaring met cryptocurrency? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.