uitjes

De 5 leukste uitjes voor de thuisblijvers!

Niet iedereen wil of kan ieder jaar op vakantie. Maar ook deze thuisblijvers willen natuurlijk leuke dingen doen tijdens hun vakantie. Er is gelukkig genoeg te doen in ons land dus je zult je niet hoeven te vervelen als je dit jaar niet op vakantie gaat.

#1. Ga naar het strand

Het mooie weer van de afgelopen tijd maakt van Nederland een van de meest aantrekkelijke strandbestemmingen van Europa. We hebben hier enorm veel mooie brede stranden aan de Noordzee die goed te bereiken zijn met het openbaar vervoer of de auto. Voor een echt dagje uit kun je natuurlijk ook de boot pakken naar een van de Waddeneilanden om daar naar het strand te gaan. Als je niet in de buurt van de kust woont, zijn er vaak genoeg mogelijkheden om van de zon en water te genieten bij bijvoorbeeld recreatieplassen of openluchtzwembaden.


#2. Pretpark

Misschien wat voor de hand liggend maar daarom niet minder leuk: een bezoekje aan het pretpark. Er zijn in Nederland een behoorlijk aantal pretparken met zeer uiteenlopende attracties waardoor er voor iedereen wel wat leuks te vinden is. Grote pretparken als de Efteling, Walibi Holland en Duinrell zijn natuurlijk een belevenis voor jong en oud. Maar ook minder bekende namen als Attractiepark Slagharen, Avonturenpark Hellendoorn, Julianatoren of Familiepark Drievliet zijn leuke bestemmingen voor een dagje uit.

uitjes 2

Lees ook: 5 tips om te voorkomen dat je fiets weer gestolen wordt!


#3. Dierentuin

Net als het pretpark is de dierentuin een geweldige bestemming voor een leuk uitje. In ieder deel van Nederland is wel een mooie dierentuin te vinden waar jij je gemakkelijk een hele dag kunt vermaken. Bekende parken zijn Artis, Ouwehands Dierenpark, Burgers’Zoo, Diergaarde Blijdorp, Safaripark Beekse Bergen en Wildlands.


#4. Wandelen in eigen land

Veel mensen staan er nauwelijks bij stil hoe mooi Nederland eigenlijk is. Er is in ons land enorm veel afwisseling te vinden als het gaat om natuur en steden. Een goede manier om te ontspannen en tegelijkertijd meer van ons land te ontdekken is wandelen. Je kunt natuurlijk met de auto ergens heen gaan en daar een rondje wandelen, maar het is ook een aanrader om er eens met de trein op uit trekken. De NS heeft namelijk een behoorlijk aantal leuke wandelingen uitgestippeld die van het ene naar het andere station voeren. De wandelingen variëren enorm in omgeving en afstand dus er is altijd wel iets te vinden dat jou aan zal spreken. Je kunt de route heel eenvoudig downloaden of de markeringen volgen.

uitjes 3

Lees ook: Stedentrip in eigen land: Den Bosch!


#5. Citytrip

Zeg nou eens eerlijk: heb jij alle leuke en mooie steden van ons land al eens bezocht? Een citytrip in eigen land kan een geweldig uitje zijn voor in de zomervakantie. Ga eens naar een stad als Maastricht, Groningen, Leiden, Nijmegen of Leeuwarden en ontdek hoe mooi ons land eigenlijk is!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.