foodtrends-tipify

De 7 foodtrends die je geprobeerd moet hebben! 

Als er vrienden komen eten is het natuurlijk leuk om ze iets nieuws voor te schotelen – en liefst ook iets dat ze inspireert, zodat ze nog lang over je maaltijd napraten. Wat is dan een betere keuze dan één van de nieuwste foodtrends uit te proberen? Op dit moment zijn er een paar interessante, heerlijke en bizarre trends in de culinaire wereld. Maak er kennis mee en probeer ze absoluut eens uit. Wie weet ontdek je wel een nieuwe favoriet!

 Foodtrends

Trends, we worden er jaarlijks mee platgegooid. Op gebied van technologie, kleding, maar ook op gebied van eten en drinken. Zo kwam de avocado meerdere keren terug in de foodtrends van afgelopen jaren. Wat zijn de foodtrends van dit jaar? Wij hebben de 7 foodtrends die je een keer geprobeerd moet hebben op een rijtje gezet!


#1. Lekker snacken

Frituren is terug van weggeweest. Niemand zal je meer schuine aankijken als je een ambachtelijke kroket, een samosa of een loempia in de frituurpan gooit. Wil je toch net iets gezonder aan de slag, dan moet je weten dat een airfryer tegenwoordig voor een heel betaalbaar bedragje te koop is. En vegetarische en veganistische hapjes, compleet met een dikke laag paneermeel en kunstmatige kleurstoffen, komen verrassend goed de pan uit. Probeer zeker eens één van de nieuwe hapjes uit de sterk uitgebreide fastfood-diepvries in de supermarkt. 


#2. Jackfruit

De opvolger van de avocado is de jackfruit, een tropische vrucht met een stevige vezelstructuur. Inmiddels wordt hij al in veel veganistisch gerechten gebruikt, waar hij de bite van vlees geeft. Er zijn zelfs al pulled jackfruit sandwiches in eettentjes verkrijgbaar! 

foodtrends-jackfruit-tipify

Lees ook: 5 heerlijk zomerse saladerecepten!


#3. Groentes die voor pasta of noodles spelen

Koolhydraatarm koken zet zijn populariteit alsmaar verder voort. Bloemkool, courgette en wortel worden nu in dunne reepjes gesneden en gebruikt als vervanging voor pasta en noodles. Een uitstekende trend, want hoewel ze veel minder dikmakende koolhydraten bevatten, zijn deze groenten een stuk smakelijker dan de oorspronkelijke tarweproducten die ze vervangen. Als het je minder om de smaak gaat, en caloriearm eten erg belangrijk voor je is, kies dan voor de versie gemaakt van konjac. Van deze Aziatische knol worden prima pasta en noodles gemaakt, maar heeft praktisch geen calorische waarde.

foodtrends-courgette-tipify

Lees ook: 4 handige meal prepping tips!


#4. Gefermenteerd voedsel

Zelf voedsel fermenteren is een hobby van heel bewuste eters met flink wat tijd over. Als dat een stap te ver voor je gaat, dan zijn er gelukkig ook steeds meer gefermenteerde producten kant en klaar verkrijgbaar. Het Koreaanse gefermenteerde groentenmengsel kimchi heeft een fantastische, pittige smaak en is erg populair. De Japanse bonenpasta miso wordt steeds bekender en zorg voor een geweldige toevoeging aan (vegetarische) soepen. Zzuurkool maakt een comeback, en zelfs producten als aardappels, bietjes, en knoflook kan je nu gefermenteerd en wel bij een (biologische) supermarkt kopen. 


#5. Authentieke Zuid-Amerikaanse gerechten

We hebben het hier niet over een taco met salsasaus. Steeds meer gerechten uit Zuid-Amerika, met een unieke smaak en bijzondere ingrediënten, steken de oceaan over. Frioles, panchos, ceviche en arepas zijn zomaar een paar van de bijzondere hapjes uit Zuid en Midden Amerika. Ook de gevarieerde recepten uit de culinaire hotspot die de Cariben vormt zijn populairder dan ooit. Zelfs de Mexicaanse “lekkernij” huitlacoche, een soort bleke maisschimmel, is al in Europa gesignaleerd. 


#6. Heftige smaken 

De trend om steeds minder vlees te eten zet stevig door. Daardoor kan er helaas wel een versimpeling van het smaakpalet optreden. Dat is waarschijnlijk de reden dat lekkerbekken nu op andere plekken hun kicks zoeken. Hete sauzen en scherpe kruiden zijn populair, net als bittere ingrediënten. Gerookte en zwart geblakerde groentes geven een sterke smaak die in veganistische gerechten voor gelaagdheid zorgt. Vloeibaar rookaroma en het zelf roken van groenten zijn trending.


#7. IJs op basis van groenten

Roomijs is een Italiaanse delicatesse die na honderden jaren onverminderd populair is. Dit ijs is eigenlijk een soort bevroren gebak, en daardoor niet erg compatibel met een gezonde leefstijl. Maar uit Azië komen nieuwe bevroren traktaties, voor een groot deel op basis van groenten. Avocado, ube, erwten, pompoen en andere groenten leveren een ijsachtig hapje op met een romige textuur en veel minder calorieën dan roomijs. Te gezond voor je? Smikkel dan één van de varianten van alcoholisch (water)ijs en geniet dubbel van de zomer! 

Zo, dit waren onze favoriete foodtrends. Zijn we nog lekkere foodtrends vergeten? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Lees privacyverklaring

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten