horeca-beginnen-na-corona-tipify

Een horecaonderneming beginnen na coronatijd: 4 tips!

Door het coronavirus zijn veel mensen gaan nadenken over of ze nou eigenlijk gelukkig zijn in het leven met wat ze doen en of ze wat zouden willen veranderen. Iedereen zit immers verplicht thuis met veel vrije tijd en dus gaan veel mensen nadenken. Deze rustige tijd is heel geschikt om te reflecteren op je eigen leven. Nu is het moment om wat te veranderen als je dat zou willen, aangezien het dagelijks leven voor een groot deel stil ligt. Heb je altijd gedroomd om voor jezelf te beginnen? Dan is nu de tijd om daarover na te denken en plannen te maken. Op die manier kun je straks na de coronatijd direct beginnen. Als je bijvoorbeeld een restaurant wil gaan starten, kan het handig zijn om daar nu al de voorbereidingen voor te treffen. Wij geven enkele tips hoe je succesvol een horecaonderneming kunt beginnen voor wanneer de restaurants weer open kunnen.

Pizza’s

Wie houdt er nou niet van pizza’s? Met een pizzeria kun je eigenlijk de mist niet in gaan, mits je natuurlijk lekkere pizza’s gaat verkopen. Daarvoor is het handig om een horeca pizza oven aan te schaffen. Als je dan verse pizza’s bakt in een open keuken, zorgt dat ook nog eens een gezellige sfeer en een belevenis voor de gasten in je restaurant. Op die manier loopt het water van je gasten in de mond, als ze kunnen zien hoe hun pizza ter plekke wordt klaargemaakt.

Wees vernieuwend

Wat ook altijd goed scoort, mits de kwaliteit van het eten goed is natuurlijk, is een vernieuwend idee. Vooral in de grote steden hebben een deel van de restaurants het moeilijk door de grote concurrentie in de traditionele keukens. Om jezelf als horecaonderneming echt te onderscheiden is het aan te raden om een restaurant te starten met een keuken die je niet vaak tegenkomt. Natuurlijk kun je met een traditionele keuken ook heel goed succesvol zijn, maar dan moet je wel iets hebben waarin je je onderscheidt als restaurant. 

Marketing

Tegenwoordig is ook voor de horeca social media een belangrijk onderdeel van de marketing. Het is sowieso natuurlijk handig om een eigen website te hebben, zodat je eenvoudig vindbaar bent. Maar door ook actief te zijn op social media, kun je wellicht nog meer klanten binden. Hou goed in de gaten wat de recensies zijn over je horecaonderneming en wees interactief. Op die manier krijgen mensen een positieve associatie bij jouw restaurant.

Klantvriendelijkheid

Het belangrijkste naast lekker eten en een goede marketingstrategie is natuurlijk dat je de klant als koning behandelt. Daarvoor is het belangrijk dat je ook het juiste personeel aanneemt. Vriendelijkheid en gastvrijheid wordt namelijk op prijs gesteld. Op die manier beleven mensen een positieve ervaring en zijn ze sneller geneigd om jouw onderneming aan te raden aan vrienden en familie.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Lees privacyverklaring

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten