jongen met pet geld besparen

Geld besparen op dagelijkse dingen: 6 tips!

2019 is inmiddels alweer een tijdje onderweg en het is voor veel mensen de tijd om bijvoorbeeld vakantieplannen te maken. Heb jij allerlei leuke plannen voor dit jaar die een hoop geld kosten? Dan is het hoog tijd om wat extra geld te besparen om deze plannen werkelijkheid te laten worden. We hebben een aantal leuke tips op een rijtje gezet om eenvoudig geld te besparen op dagelijkse dingen.

Geld besparen op dagelijkse dingen

De dagelijkse dingen sluipen er vaak bij in. Denk bijvoorbeeld aan koffie drinken buiten de deur, lunch kopen in plaats van meenemen van huis en nog veel meer dingen. Wanneer je deze onnodige uitgaven uit je routine kunt schrappen ben je al een heel end. Hieronder 6 tips om dit te bewerkstelligen:

#1. Een fijne drinkfles

Koop jij ook regelmatig een flesje water of frisdrank wanneer je dorst hebt? Je kunt geld en het milieu sparen door een fijne drinkfles te kopen die je vaker kunt gebruiken. Zorg er wel voor dat je deze fles regelmatig schoonmaakt. Behalve water drink je waarschijnlijk ook nog regelmatig een kop koffie of thee buiten de deur. Door ook een thermosbeker of thermosfles aan te schaffen kun je zo een paar euro per dag besparen. Ga maar eens na wat dat in een jaar kan schelen! Natuurlijk kun je nog steeds af en toe een lekkere cappuccino of muntthee halen maar probeer hier eens iets speciaals van te maken om veel geld te besparen.

blauwe doorzichtige waterfles

Lees ook: Geld verdienen vanuit huis: 5 tips!


#2. Spreek vaker thuis af voor het stappen

Hoe veel geef jij eigenlijk uit tijdens een avondje flink stappen met je vrienden? Als je al vanaf een uur of 9 in de stad bent kan dat zomaar meer dan honderd euro zijn. Als je eerst bij iemand thuis gaat zitten zal dat het een hoop geld schelen. Net zo gezellig en een behoorlijk stuk voordeliger!


#3. Doe het zelf!

Je kunt tegenwoordig haast overal een goede DIY tutorial van vinden. Denk eens aan een leuke decoratie voor in jouw huis of het doen van je nagels of een ander klusje. Wanneer je wat vaker dingen zelf doet zal het geld schelen en bovendien leer je nog wat handige vaardigheden.

doe het zelf bord van hout

Lees ook: Pallets over? Gebruik deze om je huis te decoreren!


#4. Slim boodschappen doen

Grote kans dat je bij het boodschappen doen vaak voor dingen kiest van bekende merken. We snappen best dat je dit doet bij jouw favoriete drankje of chips maar er zijn genoeg dingen die je net zo goed van het huismerk kunt kopen. Denk bijvoorbeeld aan tandpasta, zeep of een blik bonen door een gerecht. Je zult zien dat het verschil nauwelijks merkbaar is en het toch een hoop geld scheelt. Ook kun je optimaal profiteren van aanbiedingen door bijvoorbeeld veel toiletpapier, wasmiddel of vaatwastabletten te kopen wanneer die in de aanbieding zijn. Je kunt impulsieve aankopen bovendien voorkomen door een boodschappenlijstje te maken en je er ook aan te houden. Goedkoop boodschappen doen is echt niet zo moeilijk!


#5. Pak de fiets

Als je echt geld wilt besparen kun je eens gaan kijken hoe veel geld je eigenlijk uitgeeft aan reiskosten. Is het echt nodig om een taxi te pakken na het stappen of een feestje? Als het antwoord nee is, kun je overwegen om vaker de fiets te pakken. Gezond en voordelig!

damesfiets in het bos

Lees ook: 5 tips om te voorkomen dat jouw fiets weer gestolen wordt!


#6. Kook vaker zelf

Het is natuurlijk heerlijk en heel makkelijk om zo af en toe eens uit eten te gaan of eten te bestellen. Maar het is echt niet nodig om dit meerdere keren in de week te doen. Door vaker zelf te koken bespaar je een hoop geld en zul je bovendien meestal gezonder gaan eten. Daarnaast zal je merken dat een heerlijk zelfgemaakt gerecht nog meer voldoening geeft dan een bestelde snelle hap. Eet smakelijk en succes met geld besparen!

mensen die samen koken

Zijn we nog tips vergeten? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.