kook-tips-en-trucs-tipify

5 handige kook tips en trucs voor in de keuken!

Sommige mensen kunnen uren in de keuken staan en maken de heerlijkste gerechten. Er zijn ook mensen die absoluut niet van koken of eten houden. Ze willen het liefst een kant en klaar maaltijd. Hoe eerder ze er vanaf zijn, hoe beter. Voor de luie koks onder ons: 5 handige kook tips en trucs voor in de keuken!

Kook tips en trucs

In deze gehaaste maatschappij waar tijd geld is willen veel mensen snel klaar zijn met eten. Deze mensen vinden eten tijdverspilling. Toch zullen ze moeten eten om te kunnen presteren. Maar zou het niet handig zijn als het sneller ging? Zijn er geen trucjes om sneller te eten? Je zult het waarschijnlijk niet verwachten, maar die bestaan. Er zijn mensen die manieren bedacht hebben hoe je makkelijker kunt eten. Ze worden lifehacks voor luie mensen genoemd. Hieronder een aantal van deze tips voor in de keuken:

#1.Banaan pellen

Pak de banaan bij de onderkant. Niet bij waar je hem normaal openbreekt. Trek aan het puntje met beiden handen en je trekt zo de schil eraf.

kook-tips-en-trucs-banaan-tipify

Lees ook: 3 superhandige magnetron-hacks!


#2.Mandarijn eten

Zet de mandarijn op zijn kant. Snij de voor en achterkant eraf. Snij een stukje door bij de schil en je trekt hem zo in partjes open. Eenvoudiger dan dit wordt het niet!


#3.Cherry tomaatjes snijden

Pak twee plastic dekseltjes van een oud bakje of iets anders. Dit kan van bijvoorbeeld lege Pringles koker of van een bakje kwark. Leg de tomaatjes op het dekseltje en leg het andere dekseltje er bovenop. Druk het wat aan en snijd er met je mes tussen. Je snijdt de tomaatjes door de helft.


#4. Eieren pellen

Tik met je lepel snel en hard tegen een kant alles fijn. Je kan nu eenvoudig de schil in één beweging van het ei afhalen. Handig voor als je meerdere eieren moet pellen.

kook-tips-en-trucs-ei-tipify

Lees ook: 22 handige lifehacks voor in de keuken!


#5. Appel schillen

Pak een boor met schroef en boor in de appel bij het steeltje. Pak een dunschiller en zet de boor aan. Houdt hem langs de dunschiller. Zo is je appel zo geschild. Pak een spuitje en snijd het puntje eraf, druk het in de appel en trek het klokhuis er uit.

Er zijn natuurlijk nog veel meer kook tips en trucs. Zijn we nog tips vergeten? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Lees privacyverklaring

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten