pasje-portemonnee

Dit kaartje zou iedereen in zijn portemonnee moeten hebben!

Steeds meer mensen hebben tegenwoordig een noodkaart of een ‘in geval van nood-pas’ op zak. En dat is niet zonder reden. Vooral bij ouderen is dit het geval, aangezien die groep natuurlijk relatief vaak getroffen wordt door bijvoorbeeld een beroerte en de kans op struikelen of vallen bij deze groep groter is. Maar ook mensen van andere leeftijden wordt aangeraden om een dergelijk kaartje in je portemonnee te stoppen. Het grote voordeel ervan is dat artsen, het ambulancepersoneel en de mensen die je vinden op straat gelijk weten wie je bent, wat je bloedgroep is en wat je belangrijkste contacten zijn. Die belangrijke contacten kunnen dan direct worden ingelicht.

Wat is een noodkaart dan precies?

Zoals al voorbij is gekomen is een noodkaart een kaart met alle belangrijke (medische) gegevens over jou als persoon. In principe heb je twee soorten in geval van noodkaarten. Je hebt de relatief uitgebreide en grote noodkaart. Deze kun je bijvoorbeeld thuis in de meterkast hangen en bevat vaak heel veel informatie. De andere noodkaart is een meer handzame versie, die in je portemonnee past. Hierop staat minder informatie, maar wel de meest belangrijke gegevens. Op deze manier kunnen mensen op straat direct handelen. Ook scheelt het voor politie en ambulancepersoneel veel tijd, omdat ze niet al je gegevens hoeven op te zoeken. Zo kun je als patiënt sneller worden geholpen. Die tijd kan dus wel degelijk het verschil maken.

noodkaart

Lees ook: 6 gezonde tips voor luie mensen!

Hoe kom je aan een noodkaart?

Beide kaarten zijn gemakkelijk online te bestellen voor een bescheiden bedrag en zijn bovendien milieuvriendelijk. Je kunt er ook voor kiezen om er zelf een te maken, maar het voor een tientje online bestellen scheelt een hoop tijd. Je hoeft dan alleen nog maar je gegevens in te vullen in de daarvoor bestemde kolommen. Over het algemeen werkt het als volgt: nadat je tot betaling bent overgegaan, krijg je als het goed is een mail met daarin een link naar de website van het bedrijf waar je de noodkaart bij hebt besteld. Daar kun je digitaal je gegevens invullen, waarna je over het algemeen binnen 7 dagen jouw noodkaart in je brievenbus hebt liggen.

noodkaart 2

Lees ook: 5 tips om te ontspannen uit de Chinese geneeskunst!

Waarom een noodkaart bestellen?

Tegenwoordig zijn er nog altijd veel mensen die geen noodkaart in hun portemonnee hebben zitten, terwijl het wel degelijk levens redt. Na het lezen van deze blog is het haast niet voor te stellen dat je een dergelijk kaart niet in je portemonnee doet. Er zijn al honderden gevallen bekend waarin het leven van mensen werd gered, omdat ze deze pas op zak hadden. Ook hoef je je geen zorgen te maken dat je gegevens op straat komen te liggen, aangezien de noodkaarten worden aangeboden door gerenommeerde bedrijven, zoals Vegro. Deze bedrijven maken gebruik van beveiligde websites, zodat je gegevens veilig zijn. Ook zijn de noodkaarten nog eens milieuvriendelijk. Verder zit een noodkaart niet irritant in de weg, aangezien het exact op maakt is gemaakt voor een portemonnee. Wat afmetingen betreft is het in principe even groot als een pinpas of rijbewijs.

Heb jij een noodkaart? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.