reisverzekering-tips-2021-tipify

Stage of studeren in het buitenland? Regel ’t goed met deze 5 tips

Je studietijd staat volledig in het teken van nieuwe kennis, ervaringen en natuurlijk plezier. Een stageperiode of semester in het buitenland is dan de perfecte manier om al deze factoren te combineren tot groot avontuur. In al je enthousiasme kan het echter voorkomen dat je dingen vergeet te regelen die wel degelijk belangrijk zijn. In dit blog lees je daarom 5 tips om je te helpen bij de voorbereiden op deze spannende maar bovenal ontzettend leuke periode! 

#1. Kies een land dat je aanspreekt 

Een stageperiode of semester duurt vaak al gauw een paar maanden. Het is dan belangrijk dat je je prettig en comfortabel voelt in het land waar je deze periode doorbrengt. Lees je daarom goed in voordat je een keuze maakt. Verdiep je in de cultuur, de onderwijsinstelling of het bedrijf waar je deze periode gaat studeren of werken en dingen als valuta, prijzen en bezienswaardigheden. Naast werken en studeren zul je namelijk ook genoeg andere dingen ondernemen op je bestemming. Een land kiezen waar je je veilig voelt is dan wel zo fijn.

#2. Regel de noodzakelijke dingen op tijd 

Reisdocumenten, eventueel een buitenlandbeurs, accommodatie en noem het maar op – allemaal dingen die misschien niet het echt leuk zijn om te regelen maar wel noodzakelijk. Begin er dan ook op tijd mee. Op het laatste moment nog een accommodatie regelen kan ervoor zorgen dat je hele plan op de valreep in het water valt. Maar denk ook zeker aan dingen als een reisverzekering vergelijken om te ontdekken welke het meest geschikt is voor de periode die je weggaat en wat je van plan bent te gaan ondernemen. Bij een doorlopende reisverzekering weet je bijvoorbeeld dat je de gehele periode goed verzekerd bent, maar hier betaal je dan ook meer voor. Met een basis reisverzekering van InShared ben je 120 reisdagen verzekerd en betaal je niet te veel. Het is dus zeker de moeite waard om hier aandacht aan te besteden.    

#3. Maak je financiële plaatje compleet voordat je vertrekt

Veel ervaren reizigers kunnen erover meepraten: reizen is altijd duurder dan je denkt. Maak daarom voor vertrek een financieel plaatje van wat je ongeveer te besteden hebt en welke kosten je in ieder geval moet maken. Houd er ook rekening mee dat je misschien kosten gaat maken die je niet voorzien had. Een buffer is dan ook nooit verkeerd. Gelukkig heb je ook vaak recht op wat financiële hulp in de vorm van een beurs en studenten-OV. Vraag dit wel op tijd aan! 

#4. Oefen de taal 

Ga je naar Rusland voor je stage of semester? Dan is een spoedcursus waarschijnlijk niet genoeg om de taal enigszins onder de knie te krijgen. Gelukkig zijn andere talen vaak een stuk eenvoudiger om in de basis snel te leren. Denk hierbij aan woorden en zinnen die je in het dagelijks leven nodig hebt om bijvoorbeeld wat eten te bestellen op het terras of om de weg te vragen. Met een paar woorden kom je al een heel eind! Bovendien helpt het je om sneller contact te maken met de mensen om je heen. Zo stel je je helemaal open voor de nieuwe cultuur.

#5. Maak kopieën van je belangrijke documenten  

Het klinkt misschien wat suf, zeker met alle nieuwe technologie van tegenwoordig, maar kopieën maken van je belangrijke documenten kan je veel ellende besparen. Wanneer je laptop gestolen wordt of stuk gaat, heb je altijd een geprinte versie van je paspoort en studentenvisum die je kunt laten zien. Zorg er dus voor dat je alle belangrijke documenten voor vertrek hebt gekopieerd.

Geniet van je stage of studie in het buitenland 

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je volop geniet van jouw periode in het buitenland! Wanneer je alles geregeld hebt, kan de reis beginnen en stap je zorgeloos in het vliegtuig.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.