kopenhagen-stedentrip-tipify

Stedentrip Kopenhagen: 6 tips voor foodies en design lovers!

Plan je een stedentrip Kopenhagen? Hier vind je de tips voor foodies en design lovers. Kopenhagen is een stad waar je je prima kunt vermaken. Je verbaast je over de relaxte sfeer die in de hele stad lijkt te hangen. Kopenhagen is voor de Scandinavische design en lifestyle een bekend uithangbord. Foodies op zoek naar nieuwe verrassende smaken en design lovers nieuwsgierig naar de laatste trends kunnen hier hun hart op halen.

Stedentrip Kopenhagen

Kopenhagen is met het vliegtuig, maar zeker ook met de bus of trein goed te bereizen vanuit Nederland. Dit maakt maakt de stad zeer geschikt voor stedentrip Kopenhagen voor een paar dagen. Door het hele jaar heen is Kopenhagen mooi om te bezoeken. Ben je gek op mooi design of nieuwe eetervaringen dan moet je zeker deze plekken in Kopenhagen zeker bezoeken.

#1 Om te bekijken en te beleven: de Cirkelbrug

Kopenhagen is een echte fietsstad, het is dus een echte aanrader om tijdens je stedentrip Kopenhagen op een gehuurde fiets op ontdekking te gaan. De cirkelfietsbrug is dan zeker een bezoek waard. De brug bestaat uit 5 cirkelvormige gedeelten die met elkaar verbonden zijn en ook verlicht worden. Een van de cirkels kan opzij gedraaid worden. Zo kunnen boten doorvaren. Het idee voor de brug is gebaseerd op de vormen van een zeilschip.

stedentrip-kopenhagen-tipify

Lees ook: Stedentrip Malaga: 5 zonnige tips voor een onvergetelijk bezoek!


#2 Bouwwerk in de zee, Kastrup Sea Bath

Dit bouwwerk staat er al sinds 2004. Het is een servicecentrum voor badgasten, maar tegelijkertijd ook een architectonisch hoogtepunt van de stad Kopenhagen. Het gebouw is een halve  cirkel die in de zee staat en verbonden is met het strand door een pier. De hele constructie is van hout, wat een bijzondere combinatie vormt met de futuristische vormgeving.

strand-zweden-tipify

Lees ook: 4 tips voor een stedentrip naar Athene!


#3 Hoogtepunten van het Scandinavisch design, Normann Kopenhagen

Al in de naam te horen is dat merk staat voor design uit Kopenhagen. Meubel design studio Normann Kopenhagen is een van de innovatieve design vormers die al meer dan 80 design awards wereldwijd heeft mogen ontvangen. Uiteraard is in Kopenhagen hun flagships tore en showroom te bezoeken. De showroom had voorheen verschillende functies waaronder die van een theater. Elementen van deze oorspronkelijke functies zijn op originele wijze verwerkt in het huidige interieur design.


#4 Restaurant Naervaer, hoogtepunt in design en smaak

Dit restaurant is een van de hip and happening restaurants in Kopenhagen. Naast een grote selectie aan wijnen biedt het restaurant oorspronkelijke Scandinavische recepten in een nieuw jasje gestoken. Naervaer betekent beleving van het nu en dat is een bezoek aan dit stijlvolle restaurant ook. Het restaurant bevindt zich prachtig gelegen in een oude scheepswerf aan de waterkant.


#5 Foodie Walhalla Torvehallerne

Torvehallerne is een food market waar je op een plek diverse foodtrucks en eettentjes vindt. Je kunt hier van alles vinden van veganistische hapjes tot traditionele Deense gerechten zoals smörrebröd. De gerechten komen uit alle windstreken hier samen. De prijzen zijn hier bovendien goed betaalbaar en de sfeer gezellig.

kopenhagen-trendy-tipify

Lees ook: Stedentrip Marrakesh: 4 tips en activiteiten!


#6 een culinaire belevenis, Noma

Een culinaire beleving is restaurant Noma. Hier worden het menu en het jaar in de 3 delen opgedeeld in het “Vegetable” seizoen, het “Play & Forest” seizoen wanneer vlees de belangrijkste rol heeft en het “Sea Food” seizoen. Zo is alles per seizoen ook het verst. Een maaltijd in het vegetable seizoen kan weer een hele andere beleving zijn dan in de andere seizoenen. Een zeer populair restaurant, waar reserveren wel noodzakelijk is.

Ben jij weleens op stedentrip naar Kopenhagen geweest? Zo ja, laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.