stedentrip-rome-tips-tipify

Stedentrip Rome: 3 tips voor als we weer mogen reizen!

Rome is zonder twijfel een van de mooiste steden van Europa en leent zicht daarom uitermate goed voor een stedentrip. Het mooie aan de Italiaanse hoofdstad is dat je op de hoek van elke straat weer iets bijzonders kunt zien. Je kijkt er echt je ogen uit. Het bijzondere aan de stad is dat het vroeger, in de tijd van het Romeinse Rijk, de oorsprong is geweest van de moderne Europese beschaving. Het ooit zo machtige Romeinse Rijk heeft in vele opzichten bijgedragen aan de huidige manier van samenleven. Dat Rome ooit het centrum van de wereld was, zie je nog altijd terug. Gelukkig is er heel veel uit die tijd nog bewaard gebleven. 

Stedentrip Rome

In principe zou je een stedentrip naar Rome weken kunnen laten duren. Er is namelijk zoveel te zien. Helaas hebben de meeste mensen niet zoveel tijd en geld. Daarom is het belangrijk om voor jezelf een selectie te maken van de hoogtepunten die je absoluut wil zien. Wij zetten een aantal tips voor je op een rij voor als we weer mogen reizen. Door het opvolgen van deze tips haal jij het maximale uit je stedentrip naar Rome.

Vermijd lange rijen

Je zult wel begrijpen dat voor de absolute hoogtepunten van Rome enorm veel belangstelling is. Er kunnen dan, zeker in het hoogseizoen, rijen ontstaan met een wachttijd van meerdere uren. Natuurlijk heb je geen zin om uren van je stedentrip te verspillen in de rij en gelukkig is het mogelijk om lange rijen te vermijden. Je kunt ze bijvoorbeeld vermijden door mee te gaan met een georganiseerde tour. Met zo’n tour mag je namelijk gelijk doorlopen. Een andere manier is om online alvast tickets te boeken. Op die manier hoef je niet in de rij te staan voor een kaartje, maar kun je direct doorlopen. 

Rome City Pass kortingskaart

Een absolute aanrader is het om een Rome City Pass kortingskaart aan te schaffen, omdat hier meerdere voordelen aanzitten. Je kunt er namelijk wachtrijen mee omzeilen. Met een dergelijke pas kun je bij de drukke attracties zo doorlopen en ben je bovendien qua prijs voordelig uit. Daarnaast kun je met deze pas gratis gebruik maken van alle soorten openbaar vervoer. 

Deel je stedentrip slim in

Omdat er dus zoveel te zien is in Rome, is het belangrijk om voor jezelf te bedenken wat je allemaal wil zien. Zo kun je namelijk een planning maken van wat je welke dag wil gaan bezoeken. Het is dan slim om dingen te bezoeken die een beetje bij elkaar in de buurt liggen, zodat je niet de halve stad hoeft te doorkruisen op weg naar het volgende hoogtepunt dat je wil zien. Het is dus belangrijk om je stedentrip goed voor te bereiden. Er is namelijk genoeg te doen in Rome

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.