Thuiswerken is een trend! Steeds meer mensen zetten hun eigen bedrijfje op en gaan als freelancer aan de slag. Ook mensen die in loondienst werken hoeven niet meer volledige werkweken op kantoor door te brengen, maar doen enkele werkzaamheden thuis. Hoe pak je dit nu het beste aan? Hieronder 7 tips, waardoor thuis werken een eitje wordt!

Thuiswerken als een pro!

Thuiswerken klinkt natuurlijk in eerste instantie geweldig. Je kunt zelf je werktijden bepalen en werken waar je maar wilt. Geweldig toch? Zo kun je de hele dag in je pyjama in bed blijven liggen en met de laptop op schoot mailtjes beantwoorden… NOT! Thuiswerken is een hele uitdaging. Hieronder 7 tips om waardoor ook jij thuis super productief aan het werk kan!

tips-thuiswerken-5


#1. Opstaan jij!

Het klinkt verleidelijk om vanuit bed te werken, dit is alleen niet zo productief. Op deze manier heb je kans dat je in slaap valt en dat is uiteraard niet goed voor je productiviteit. Je werkt veel beter in een actieve houding. Sta dus rustig op en maak een werkplek in huis waar je ongestoord kunt werken!


#2. Plan je dagen in

Goed plannen is de key voor succesvol thuiswerken. Zo weet je wat je te doen staat en hoef je je geen zorgen te maken dat je dingen te laat doet of in het ergste geval vergeet!

tips-thuiswerken-2

Leestip: Met behulp van deze apps vergeet je nooit meer iets!


#3. Bureau

Zorg dat je over een goed bureau en een kwalitatieve bureaustoel beschikt. Het is investering waar je gegarandeerd baat van gaat hebben. Daarnaast bespaar je zo ook weer een paar bezoekjes aan de fysiotherapeut.


#4. WiFi

Zorg ervoor dat je over een goede internetverbinding beschikt. Het laatste wat je wil is dat je belemmerd wordt door een trage of haperende internetverbinding.

tips-thuiswerken-3

Leestip: 7 tips voor eenvoudige tips voor een betere wifi-verbinding!


#5. Opgeruimd staat netjes

Hoe meer rommel in huis, hoe meer rommel in je hoofd. Zorg dat, in ieder geval de kamer waarin je werkt, goed opgeruimd en geordend is. Je mag je bureau best gezellig maken, maar zorg dat het overzichtelijk blijft.


#6. Wees streng

Spreek met jezelf af dat wanneer je aan het bureau zit er alleen gewerkt wordt. Probeer je af te zonderen van alle dingen die je kunnen afleiden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan andere mensen in huis, huisdieren, maar ook social media.

tips-thuiswerken-4

Leestip: 6 handige tips om een middagdip te voorkomen!


#7. Neem voldoende pauze

De hele dag aan een stuk door achter de computer zitten is niet gezond. Zorg ervoor dat je geregeld (het liefst 1x per uur) even 5 minuten iets anders doet. Ga bijvoorbeeld even naar het toilet, zet een bakje koffie of loop even door de tuin.

Zijn we nog tips vergeten? Laat het ons weten in de comments hieronder!