rigatoni in romige saus 4

Vegetarisch recept: Overheerlijke Rigatoni in romige saus!

De temperaturen dalen weer, de blaadjes vallen van de bomen en de tijd van ‘op het terras zitten’ is voorbij. Na deze warme zomer kunnen we geen BBQ of hamburger meer zien. De hoogste tijd voor een overheerlijk vegetarisch gerecht! Eenvoudig te bereiden, goedkoop, maar o zo lekker: Rigatoni in roomsaus. Dit recept is geïnspireerd op een bestaand recept voor rigatoni met paddenstoelen van HelloFresh. Maar dat mag de pret niet drukkken!

Rigatoni in romige saus!

Rigatoni is geen pasta die veel mensen kennen. Deze buisvormige pasta heeft qua vorm wel wat weg van de bekende ‘Penne’, maar Rigatoni is groter en in plaats van schuin afgesneden, is de pasta recht afgesneden. Dat maakt Rigatoni ideaal voor het absorberen van saus. In combinatie met deze romige saus met champignons, Chinese kool en knoflook is deze pasta werkelijk waar onweerstaanbaar!

rigatoni in romige saus 3


Ingrediënten

– 350 gram Rigatoni pasta (Je kunt eventueel ook Penne of Fusili gebruiken)

– 2 uien

– 2 teentjes knoflook

– 500 gram verse spinazie

– 350 gram champignons

– Een bosje peterselie

– 400 ml slagroom

rigatoni in romige saus

Lees ook: 22 handige lifehacks voor in de keuken!


De bereiding

Heb je alle ingrediënten in huis? Dan kan het feest beginnen. Hieronder het eenvoudige recept voor deze overheerlijke Rigatoni in romige saus!:

#1. Breng een flinke pan water aan de kook en kook de Rigatoni in 12/14 minuten gaar. Giet de Rigatoni af en zet aan de kant.

#2. Snijd nu de ui in kleine blokjes en doe hetzelfde met de knoflook

#3. Was de spinazie en besprenkel met zout. Snij nu de champignons in kwartjes.

#4. Verhit olijfolie in een hapjespan en gril de knoflook en uit voor een paar minuten

#5. Voeg nu de champignons toe en laat 4 minuten bakken op middelhoog vuur.

#6. Voeg nu de spinazie toe en bak voor 2 minuten

#7. Blus nu het geheel af met de slagroom en laat een paar minuten borrelen.#8 Voeg de pasta toe en roer alle ingrediënten goed door elkaar

#9 Garneer met fijngesneden peterselie en eventueel wat Parmezaanse kaas!

Eetsmakelijk!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Lees privacyverklaring

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten