Kantoorkleding

Wat draag je naar kantoor in de zomer?

Het is lastig om te bepalen wat je wel of niet kunt dragen naar kantoor.  De kantoorkleding wordt namelijk steeds informeler en de regels verschillen per kantoor. De warmere dagen komen er aan en hierdoor wordt het beslissen van de juiste kantoorkleding nog ingewikkelder. Daarnaast gelden er andere regels voor de man en de vrouw.  Hieronder enkele richtlijnen voor de juiste zomer kantoorkleding, waardoor je met je kleding altijd goed zit.

Vrouw

Als  vrouw is het misschien wel het lastigs om te bepalen wat je kunt dragen naar kantoor met het warme weer. Blote benen ja of nee, open schoen kan dit of niet? Het zomerse weer maakt het kiezen van de juiste kantoorkleding erg ingewikkeld.Vrouwenkleding-kantoor

De voornaamste regel is, dat je niet mag afleiden. Dit is erg persoonsgebonden, omdat een collega erg kan opvallen in een jurk en de andere collega totaal niet. Dit heeft met veel andere factoren te maken zoals haarkleur, lengte, sieraden noem het maar op.

Laten we enkele richtlijnen bespreken voor  hoeveel bloot er gezien mag worden.

  • Een top zonder mouwen moet kunnen, zolang het niet afleidt. Dus let op je armen en zorg ervoor dat je oksels goed geschoren zijn. Een topless shirt is geen optie. Neem wel een dun vestje of jasje mee voor de zekerheid! Kijk voor inspiratie naar het blog: flared sleeves and leather.
  • Bescheiden decolleté of gewoon geen; er mag in ieder geval niets van je bh te zien zijn.
  • Een panty is overbodig zolang je benen er netjes verzorgt uitzien. Niet elke werkgever is gediend van blote benen. Zorg er dus voor dat je dit goed van tevoren controleert.
  • Let bij een jurkje en rokje op de lengte, als je zit wordt je jurkje of rokje ook altijd nog een stuk korter. Zorg ervoor dat het jurkje of rokje op knie hoogte is. Zorg er daarnaast voor dat als je zit je ondergoed niet zichtbaar is.
  • Voor schoenen zijn instappers of open hakken een goede optie, zolang je voeten goed verzorgt zijn. Open hakken zijn een goede combinatie met een broek. Terwijl een jurkje of rokje beter gecombineerd kan worden met dichte schoenen. Hierdoor beperk je het percentage bloot. Neem voor de zekerheid altijd een paar dichte schoenen mee in je tas.

Is je eerste werkdag toevallig een zomerse dag? Bekijk dan het blog 5 tips om een goede indruk te maken op je eerste werkdag.

Man  

Voor de mannen is de keuze iets gemakkelijker. Dit komt voornamelijk doordat mannen een stuk minder keuze hebben uit kledingstukken. Draag je altijd een pak naar werk? Probeer in de zomer dan lagen weg te laten. Draag bijvoorbeeld geen T-shirt meer onder je blouse.  Op zoek naar meer richtlijnen en hulpmiddelen? We bespreken ze hieronder.

  • Geen korte broek, dit komt niet zakelijk over. Dit is ook het geval bij vrouwen. Denk voor een minder warme broek aan een dunne pantalon.
  • Korte mouwen is geen probleem, maar een hemd is een no-go
  • Betreffende schoenen kun je het beste kiezen voor dichte schoenen of voor instappers. Sandalen en slippers kunnen niet.
  • Geen borsthaar tonen.

Overig

Je accessoires kunnen er ook voor zorgen dat je look zakelijker lijkt, maak gebruik van een goeie tas die je zakelijke look versterkt. Een goede tas voor naar kantoor is de Eastpak rugtas.

Het is natuurlijk ook mogelijk dat je van te voren al weet dat blote kleding een absolute no-go is. Hiervoor is het slim om gebruik te maken van luchtige stoffen. Denk aan linnen en katoenen blouses. Zoek materiaal dat ademt. De ademende stoffen zorgen ervoor dat je minder snel een middagdip krijgt. Hier 6 handige tips om een middagdip te voorkomen.

Hopelijk heb je door deze richtlijnen een beter idee gekregen over hoe je, je kunt kleden naar kantoor. Veel succes op het werk!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.