‘Hard water’, veel huizen in Nederland hebben hiermee te maken. Hard water houdt in dat het water rijk is aan calcium en magnesium. Hier is op zich niets mis mee, maar het kan nadelen met zich mee brengen. Zo kan hard water negatieve gevolgen hebben voor de huishoudelijke apparatuur. Zo ontstaat er snel kalkaanslag en verbruiken desbetreffende apparaten meer energie. Hoe kun je hard water nu omzeilen? Dit kan door middel van een waterontharder. Een waterontharder voorkomt kalkaanslag en zal ervoor zorgen dat je huishoudelijke apparaten langer meegaan. Hoe werkt een waterontharder precies?
Hoe werkt een waterontharder?
Een waterontharder is een apparaat dat hard water transformeert naar zacht water. Door middel van kunsthard bolletjes wordt het kalk en magnesium uit het water verwijderd met zacht water als resultaat.
Goed voor het milieu
Er gaan geruchten dat de waterontharder slecht voor het milieu zou zijn. Er zou namelijk een grote hoeveelheid zout het riool in geloodst worden. Het tegendeel is waar! Er wordt weliswaar een kleine hoeveelheid zout afgevoerd, maar zout is een afbreekbaar product. Daarnaast gebruik je minder wasproducten en detergenten. Dan hebben we het nog niet eens over de teruggedrongen CO2-uitstoot. Het is dus wel milieuvriendelijk.
Lees ook: 8 tips om milieubewuster te leven!
Goed voor de gezondheid
Hoewel Nederland geroemd wordt om zijn schone drinkwater, zijn er plekken waar het drinkwater niet geheel zuiver is. Het RIVM heeft weliswaar een bepaalde norm vastgesteld voor drinkwater en het water in Nederland is dus niet schadelijk. Wel bevat het water op sommige plekken bepaalde afvalstoffen. Gelukkig kun je zelf ook wat doen om schoon drinkwater te krijgen. Met behulp van een Healthy Water Filter, welke eenvoudig op de kraan is aan te sluiten, heb je altijd toegang tot schoon en gezond drinkwater!
Maak jij gebruik van een waterontharder? Zo ja, hoe bevalt dat? Laat het ons weten in de reacties hieronder!