Pastasaus
Er zijn natuurlijk in de supermarkt velen kant en klare pastasauzen te koop die vaak ook nog eens lekker smaken. Je weet echter niet wat voor troep er in deze sauzen zit. Zo wordt er vaak gewerkt met kunstmatige smaakstoffen in plaats van verse ingrediënten en zit er veel zout in deze sauzen. Wist je dat je heel eenvoudig zelf een heerlijke verse pastasaus kunt maken? Hieronder het basisrecept voor een zelfgemaakte pastasaus. Dit recept neemt nog geen 30 minuten in beslag!
Ingrediënten
- 800gr tomaten, gepeld en gesneden
- 1 ui, gesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 el olijfolie
- 2 tl tomatenpuree
- 1 tl suiker
- Peper en zout
- Bundeltje verse basilicum, fijn gesneden
- Bundeltje peterselie, fijn gesneden
Bereiding
Alle ingrediënten in huis? Dan kun je aan de slag! Dit recept neemt ongeveer 30 minuutjes in beslag.
Variëren
Je kunt deze verse tomatensaus kunt direct gebruiken of maximaal 1 week in gesteriliseerde potten bewaren. Invriezen kan natuurlijk altijd! Ook kun je eindeloos variëren. Zo kun je bijvoorbeeld naar smaak extra knoflook, zout of peper toevoegen. Houd je van pittig? Dan kun je twee eetlepels sambal aan het geheel toevoegen of een rood pepertje met de knoflook mee laten bakken.