pastasaus-maken

Zo maak je eenvoudig je eigen pastasaus!

Zelfgemaakte pastasaus is altijd het lekkerst en kent enkele voordelen. Zo weet je wat er in zit, je kunt de smaak aanpassen naar je eigen wensen en er zitten geen gekke ingrediënten en E-nummers in. Dit recept vormt een goede basis voor een overheerlijke zelfgemaakte pastasaus!

Pastasaus

Er zijn natuurlijk in de supermarkt velen kant en klare pastasauzen te koop die vaak ook nog eens lekker smaken. Je weet echter niet wat voor troep er in deze sauzen zit. Zo wordt er vaak gewerkt met kunstmatige smaakstoffen in plaats van verse ingrediënten en zit er veel zout in deze sauzen. Wist je dat je heel eenvoudig zelf een heerlijke verse pastasaus kunt maken? Hieronder het basisrecept voor een zelfgemaakte pastasaus. Dit recept neemt nog geen 30 minuten in beslag!


Ingrediënten

  • 800gr tomaten, gepeld en gesneden
  • 1 ui, gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el olijfolie
  • 2 tl tomatenpuree
  • 1 tl suiker
  • Peper en zout
  • Bundeltje verse basilicum, fijn gesneden
  • Bundeltje peterselie, fijn gesneden

zelf-pastasaus-maken-tomaat

* Ingrediënten zijn voor +-6 personen 

Bereiding

Alle ingrediënten in huis? Dan kun je aan de slag! Dit recept neemt ongeveer 30 minuutjes in beslag.

#1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
#2. Voeg de knoflook en ui toe en bak deze gedurende 3 á 4 minuten zacht.
#3. Voeg de tomatenpuree toe aan de knoflook en ui en bak deze al roerend gedurende 1 minuut. Dit geeft de tomatenpuree een intensere smaak.
#4. Voeg vervolgens de gepelde tomaten toe, zet het vuur lager en laat het tomatenmengsel gedurende 8 á 10 minuten sudderen zodat de saus dikker wordt.
#5. Meng in een aparte kom het zout en de peper, suiker, basilicum en peterselie door elkaar en voeg het vervolgens toe aan de tomatensaus.
#6. Roer de saus nogmaals goed door.
*Recept is van Rob Ves, eigenaar van deze Facebookgroep

 Variëren

Je kunt deze verse tomatensaus kunt direct gebruiken of maximaal 1 week in gesteriliseerde potten bewaren. Invriezen kan natuurlijk altijd! Ook kun je eindeloos variëren. Zo kun je bijvoorbeeld naar smaak extra knoflook, zout of peper toevoegen. Houd je van pittig? Dan kun je twee eetlepels sambal aan het geheel toevoegen of een rood pepertje met de knoflook mee laten bakken.

zelf-pastasaus-maken-variaties
Heb jij weleens zelf pastasaus gemaakt? We horen graag je ervaringen!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Lees privacyverklaring

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten