moed-erin-houden-coronacrisis-tipify

4 tips om de moed er in te houden tijdens de coronacrisis!

De coronacrisis heeft onze levens behoorlijk op zijn kop gezet. De een mag niet meer naar kantoor terwijl de ander misschien zijn wereldreis geannuleerd ziet worden. En daarnaast is er een nog veel belangrijker zorg bijgekomen: de gezondheid van jou en iedereen die je lief is. Hoe gaat dit verder en wanneer is alles weer min of meer ‘normaal’? Het zijn vragen waar we allemaal mee bezig zijn en zo snel het antwoord niet op weten. De onzekerheid zorgt dat veel mensen somber worden en veel piekeren. Daarom hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet om toch de moed er in te houden tijdens de coronacrisis. 

#1. Minder met nieuws en sociale media

Een belangrijke tip om positief te blijven is minderen met het checken van nieuws en sociale media. Het nieuws over corona kan soms haast onbewust beklemmend en beangstigend werken. Als je leest dat het misschien nog wel een jaar duurt tot er een vaccin is, ga jij je weer extra zorgen maken. Door op een of twee vaste moment het nieuws te bekijken neem je wat meer afstand van alle problemen waar je zelf geen invloed op hebt. Voor sociale media geldt eigenlijk hetzelfde: maak er geen gewoonte van steeds weer te zoeken naar nieuwe berichten maar richt je op het echte leven. 

#2. Pak je rustmomenten tijdens de dag

Als je de hele dag thuis aan het werk bent is het soms lastig om een goede pauze te nemen. Je bent dan misschien geneigd om bijvoorbeeld even snel de was te doen of de keuken schoon te maken. Dit is niet goed voor je gemoedstoestand en het is daarom heel belangrijk dat je af en toe een rustmomentje inbouwt. Dit kan zijn door gewoon even op de bank te gaan zitten en voor je uit te staren maar ook ademhalingsoefeningen en meditatie zijn belangrijke manieren om even echt te pauzeren. 

rustmomenten-coronacrisis-tipify

Lees ook: De verveling van thuisisolatie te lijf gaan met deze 6 tips!

#3. Blijf in contact

Iedereen heeft zijn momentjes dat je het even wat minder ziet zitten. Normaal gesproken zou je dan waarschijnlijk afspreken met vrienden of familie en het over je gevoelens hebben. Nu is dat natuurlijk een stuk moeilijker maar we raden je aan toch deze momenten te pakken om contact te zoeken. Vraag eens of iemand tijd heeft voor een uitgebreid videogesprek en praat elkaar weer goede moed in. 

#4. Beweeg en ga naar buiten

Nu de sportscholen gesloten zijn is het voor veel mensen lastig om voldoende te bewegen. Toch is het voor het houden van moed van groot belang dat je iedere dag beweegt. Dit hoeft niet direct heel sportief te zijn maar kan ook een halfuurtje wandelen of fietsen zijn. Het grote voordeel ten opzichte van de sportschool is dat je lekker in de buitenlucht bent. Met name groen en water om je heen zorgen volgens verschillende wetenschappelijke onderzoeken voor een extra goed gevoel!

Wat zijn jouw tips om de moed erin te houden tijdens de coronacrisis? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.