geld-lenen-vakantie-tips-tipify

Geld lenen voor je vakantie: 3 tips om dit op een verantwoorde manier te doen!

Wil je niet overspannen raken in het tumultueuze dagelijkse leven van tegenwoordig, dan is het gewoon nodig om er af en toe even tussenuit te gaan. Een weekje naar het buitenland zorgt er vaak voor dat een hoop van de stress en ellende wordt vergeten en dat de impact ervan op je gemoedstoestand flink wordt ingeperkt. Even heerlijk ontspannen op de camping in Zuid-Frankrijk of in een all inclusive hotel in het zuidwesten van Turkije. Het is maar wat je liever hebt. Toch is één of meerdere vakanties per jaar niet voor iedereen financieel weggelegd. Vakantie is namelijk duur en niet iedereen heeft het geld om met het hele gezin op vakantie te kunnen. Daarom kun je kiezen voor geld lenen voor je vakantie. Het is echter wel belangrijk dat je dit op een verantwoorde manier doet! Daarom hieronder een aantal tips!

#1. Eerst sparen, dan pas lenen

Bedenk goed voor jezelf hoeveel geld je wil lenen voor je vakantie. Geld lenen kost immers geld. Alles wat je wil lenen, moet je weer terug betalen met rente. Probeer daarom een zo groot mogelijk deel van de kosten van de vakantie zelf te sparen en leen het bedrag bij dat je tekort komt. Dit is niet alleen goedkoper, maar zorgt ook voor minder kopzorgen in de toekomst.

#2. Leningen vergelijken  

Het is altijd belangrijk om bij het aangaan van een lening verder te kijken dan je eigen bank. Deze is misschien wel vertrouwd, maar haar leningen zijn lang niet altijd het voordeligst voor jou. Het hangt per persoon af waar je de voordeligste lening kunt afsluiten. Dat is natuurlijk afhankelijk van o.a. je inkomsten, je vermogen en de bestemming van het geleende geld. Als je op zoek bent naar een voordelige lening, dan kun je deze online afsluiten bij bijvoorbeeld Rente.nl. Deze website zorgt voor een onafhankelijke vergelijking, waardoor je eenvoudig en snel de voor jou meest geschikte lening zult vinden.

#3. Flitsleningen

Het is overigens wel belangrijk om de tijd te nemen voor het vergelijken van leningen. Sommige mensen zijn geneigd om bijvoorbeeld een flitslening af te sluiten. Deze zien er op het eerste oog voordelig uit en zijn gemakkelijk en snel af te sluiten. Het nadeel aan deze leningen is vaak dat er enorme rentes aan verbonden zitten. Neem dus de tijd en let goed op de details als je een lening gaat afsluiten voor je vakantie. 

Let op: lenen kost geld!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.