goedkoop-vliegen-tips-tipify

Goedkoop vliegen vanuit België doe je zo: 4 tips

Veel mensen geven voor hun vakantie onnodig veel geld uit. Natuurlijk is het belangrijk dat je ter plekke geniet van het prachtige land waar je bent, maar voor de reis naar dat land toe kun je heel wat geld besparen. Vliegtickets zijn, zoals veel mensen wel weten, duur. Althans, als je het relatief bekijkt, zou je ook kunnen zeggen dat vliegtickets goedkoop zijn. Een paar honderd euro en je staat aan de andere kant van de wereld. Dat is op zich niet zo duur natuurlijk, maar een paar honderd euro is op zichzelf wel veel geld. Van die paar honderd euro kun je echter gemakkelijk een deel besparen. Zo is vliegen vanuit België bijvoorbeeld heel goedkoop. Hoe kun je er echter voor zorgen dat je vliegticket zo goedkoop mogelijk is? Wij zetten enkele tips voor je op een rij. 

Vliegen en parkeren in België 

Niet alleen vliegen vanaf bijvoorbeeld Brussels Airport of Luchthaven Charleroi is goedkoop, ook het parkeren van de auto is erg goedkoop. Al moet gezegd worden dat de parking bij Brussels Airport zelf niet heel goedkoop is. Wanneer je echter op een van de nabij gelegen privéparkeerplaatsen parkeert, dan kost het parkeren van je auto tijdens de vakantie bijna niets. Vanaf de privéparkeerplaats word je dan met een shuttlebus naar het vliegveld gereden. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de parking bij Luchthaven Charleroi.

Boek ver van tevoren

De allerbeste tip om te besparen op vliegtickets is door ze ruim van tevoren aan te boeken. In december een vlucht boeken voor de zomervakantie is veel goedkoper dan wanneer je dit een maand of twee van tevoren doet. Dit verschil kan in sommige gevallen meer dan 100 euro verschil betekenen. Wees er dus op tijd bij.

Gebruik vergelijkingssites

De gemakkelijkste manier op prijzen van vluchten te vergelijken is door gebruik te maken van vergelijkingssites. Bekijk dan vanaf welke luchthaven het voor jou het meest goedkoop is om te vliegen en in hoeverre de afstand tot die luchthaven praktisch is. Als de luchthaven heel ver reizen is, is het wellicht beter om de tweede optie qua prijs te kiezen. Dan moet dat vliegveld natuurlijk wel aanzienlijk dichterbij liggen. Op de vergelijkingssites is het ook gemakkelijk om verschillende vliegtuigmaatschappijen te vergelijken. Als je echt goedkoop uit wil zijn, is het slim om vooral te kijken naar de prijsvechters. Dan moet je bijvoorbeeld denken aan RyanAir of EasyJet.

Probeer buiten de schoolvakanties op vakantie te gaan

De duurste periodes om op vakantie te gaan, zijn de schoolvakanties. Omdat kinderen dan vrij zijn van school, is het logisch dat ouders er voor kiezen om dan op vakantie te gaan. Als je niet gebonden bent aan die schoolvakanties, probeer dan zoveel mogelijk buiten het hoogseizoen op vakantie te gaan. Dat is namelijk aanzienlijk goedkoper. Al is het altijd nog een tip om te kijken naar tickets voor vluchten vanuit Duitsland of België. Daar kunnen de schoolvakanties namelijk nog weleens verschillen van Nederland.  

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.