anti-vax-tipify

Ongevaccineerd door het leven? 3 tips om toch mee te doen aan de maatschappij!

Er bestaan natuurlijk verschillende redenen om jezelf wel of niet te laten vaccineren tegen covid-19. Die discussie buiten beschouwing latend is het een gegeven dat het voor een deel van de bevolking steeds lastiger wordt om normaal te kunnen functioneren in de Nederlandse samenleving. Zeker als het 2G-beleid er doorheen komt, wordt een het ongevaccineerde deel van de Nederlandse bevolking buitengesloten. Het 2G-beleid houdt namelijk in dat je alleen naar voetbalstadions, restaurants, bioscopen en andere publieke gelegenheden kunt als je of gevaccineerd bent of onlangs genezen bent van het virus. Op dit moment geldt echter nog het 3G-beleid, waarbij een negatieve test op corona ook nog afdoende is. Met het 3G-beleid is het in principe wel gewoon mogelijk om als ongevaccineerde deel te nemen aan de maatschappij. Wij zetten aantal tips op een rij die je daarbij kunnen helpen

Plan je test op tijd in

Zoals de meeste mensen wel zullen weten, is een testbewijs in Nederland slechts 24 uur geldig. Het is daarom verstandig om tests zo ver mogelijk van tevoren in te plannen. Als jij weet dat je vrijdag met vrienden naar de bioscoop wil, zorg dan dat je vrijdagochtend een test hebt ingepland. In de meeste grote steden zijn meerder locaties in de buurt waar je snel terecht kunt voor een test. Bij zo’n spoedtest heb je de uitslag binnen 30 minuten, zodat je ruim op tijd bent voor de film. In sommige gevallen is het nodig om een PCR-test te doen, bijvoorbeeld als je wil reizen naar het buitenland. Ook in dat geval is het belangrijk om deze op tijd in te plannen. Met een negatieve PCR-test kun je gewoon reizen naar het buitenland. Houd er wel rekening mee dat de uitslag van de test ongeveer 24 uur op zich laat wachten. PCR-testen kunnen op verschillende plekken in het land worden afgenomen. Een coronatest in Amsterdam kun je bijvoorbeeld eenvoudig op verschillende plekken plannen.

Eenzaamheid

Het is bekend dat veel mensen zich eenzamer voelen door het coronavirus. Je kunt momenteel immers weinig ondernemen en werken en studeren wordt grotendeels vanuit huis gedaan. Je hebt dus weinig sociale contacten. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen zich daardoor eenzaam voelen. Ongevaccineerden voelen zich zelfs vaak nog eenzamer dan gevaccineerden. Zij hebben immers een extra drempel om dingen te kunnen ondernemen. Een negatieve testuitslag is dan verplicht. Er moet dus iedere keer een test worden afgenomen een evenement te bezoeken. Daar komt bij dat ongevaccineerden het gevoel hebben dat iedereen tegen ze is. Ze zijn namelijk zwaar in de minderheid. De makkelijkste daarvoor is natuurlijk het nemen van het vaccin. Dan kun je in principe overal weer naar toe. Als je dat pertinent weigert, kun je de eenzaamheid verminderen door ‘lotgenoten’ op te zoeken. We hebben tegenwoordig genoeg technologische mogelijkheden om ons digitaal te verenigen. 

Ga naar buiten

Het is als ongevaccineerde natuurlijk niet verboden om lekker naar buiten te gaan. Om in beweging te blijven, kun je bijvoorbeeld wandelingen maken. Dat is goed voor de fysieke en de mentale gezondheid. Bovendien kun je buiten gemakkelijk afstand houden, dus kun je ook gewoon samen met iemand wandelen.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.