De Mojito is waarschijnlijk een van de populairste cocktails ter wereld. Deze verfrissende cocktail met munt en limoen is een waar genot! Met name in de zomer misstaat een lekkere Mojito niet. Hieronder een eenvoudig recept voor een overheerlijke Mojito!
Oorsprong
Het is niet precies duidelijk waar het woord ‘Mojito’ precies vandaan komt. Wel kunnen vast stellen dat het allemaal begon in Cuba. Sommige mensen beweren dat het van oorsprong een medicinaal drankje was, terwijl anderen mensen ervan overtuigd zijn dat het drankje afgeleid is van de Mojosaus. Een andere optie is een afstamming van het Spaanser woord Mojado, wat nat betekent. Genoeg over de afkomst, wij kunnen niet wachten om onze lippen aan het glas te zetten. Hieronder het eenvoudige recept van de enige echte Mojito!
Ingrediënten
- Rum (wit) 1,5 deel*
- Rietsuiker 3 eetlepels
- Water met prik 1 deel*
- Munt 1 takje
- Limoen 1 stuk (in schijfjes)**
- Crushed ice 1 glas
* 1 deel = 30 ml | ** In plaats van limoen kan ook citroen gebruikt worden
De bereiding
Alle ingrediënten in huis? Dan kun je aan de slag! Hieronder het eenvoudige stappenplan voor een overheerlijke Mojito.
- Gebruik een stevig glas voor het maken van deze Mojito. Je gaat straks namelijk ingrediënten Muddlen (stampen) en je wilt niet dat het glas kapot gaat.
- Stop als eerst de rietsuiker en de limoenschijfjes in een glas.
- Sla de muntblaadjes enkele keren fijn in je hand. Zo komt de smaak goed vrij.
- Voeg nu 4 á 5 muntblaadjes toe aan het glas.
- Voeg nu de witte rum toe
- Nu is het tijd om crushed ice toe te voegen. Roer met een (houten) lepel het geheel goed door.
- Vul de cocktail nu aan met bruisend water.
- Voeg extra crushed ice toe en garneer het glas met een kroontje munt.
Variaties
Er zijn natuurlijk talloze variaties mogelijk. Zo kun je meer (of minder) rum gebruiken, kiezen voor bruine in plaats van witte rum en zijn er ingrediënten die je naar smaak toe kunt voegen. Denk bijvoorbeeld aan aardbeien of blauwe bessen. Wat vind jij de lekkerste Mojito?