barbecue-aan-maken-tipify

5 manieren om je barbecue snel aan te krijgen (en weer te doven)!

Ontdek 5 manieren om je barbecue snel aan te krijgen én de manier om ook weer snel te doven. Wil je echt van de zomer genieten, dan hoort daar voor de meesten van ons een barbecue bij. De geur van de brandende kolen op een zomeravond brengt het ultieme zomergevoel naar boven. Daarom vind je hier de tips om je barbecue snel in vuur en vlam te zetten. Daarbij ook nog wat tips als de voorgaande tips iets te goed werken en je de barbecue weer snel uit moet krijgen.

Voorbereiding kies voor een snelle barbecue: Houtskool

 Houtskool werkt qua snelheid beter dan briketten. Ze worden sneller heet. Dus wil je snel aan de barbecue, dan is dit het handigst. Maar het kan ook te snel gaan en dan heb je aangebrand vlees. Bovendien zijn kolen sneller opgebrand. Heb je dus meer tijd of wil je tot de late uurtjes door barbecuen, dan zijn briketten handiger.

Kies een goede kwaliteit houtskool

Gebruik goede kolen of briketten die helemaal droog zijn. Het liefst uit een ongeopende verpakking. Bewaar houtskool altijd in een luchtdichte droge omgeving in een goed afgesloten zak of bak. Een winter in de schuur heeft zeker invloed op de kwaliteit van je houtskool.

5 hulpmiddelen om de barbecue snel aan te krijgen

Met de juiste kolen die in perfecte staat zijn om te ontbranden heb je al veel tijd gewonnen. Daarnaast zijn er nog wat hulpmiddelen om een barbecue snel op temperatuur te krijgen. Spiritus werkt natuurlijk prima om een mooi vuurtje te creëren, maar is slecht voor je gezondheid dus als je vaak barbecuet geen optie. 

barbecue-aan-krijgen-tipify

Lees ook: 9 tips voor de perfecte barbecue!

#1 De Houtskoolstarter

Heel handig om de barbecue snel aan te krijgen is de houtskoolstarter. Het is een eenmalige aanschaf en je hebt er jarenlang plezier van. Je doet hier de kolen of briketten in en steekt ze aan. Doordat de kolen of briketten dicht op elkaar zitten en ook voldoende lucht krijgen zijn de kolen snel aan het branden en op temperatuur.

#2 Een eierdoos

Dit is een simpel trucje wat heel goed werkt als je de aanmaakblokjes vergeten bent. Doe houtskool in een papieren eierdoos. Steek de doos in de brand. Als de kolen branden verdeel je ze met de andere kolen.

#3 Aanmaakblokjes

Simpel en doeltreffend zijn natuurlijk aanmaakblokjes. Aanmaakblokjes zijn handig om het vuur op gang te krijgen of je het nu in een starter doet of meteen in een bakt. Je stopt ze tussen de kolen en steek ze zo aan. De witte blokjes zijn chemisch. Ze kunnen dus ook een chemische geur aan het vuur geven, wat niet echt optimaal is voor de smaakbeleving. De bruine blokjes van geperst karton en natuurlijke aanmaakpasta is dan beter.

#4 Aanmaakwokkels

Deze werken hetzelfde als aanmaakblokjes. maar zijn natuurlijker. De wokkels zijn gemaakt van houtschaafsel gedrenkt in was. Ze zijn reukloos en geven dus ook geen bijsmaak af aan wat je op de barbecue bereidt.

#5 Droge takjes en dennenappels

Heb je geen hulpmiddelen verder, creëer dan zelf het effect van de voorbrander door een piramide of wigvormig van droge twijgjes en kolen te bouwen. Door de vorm gaan de kolen eerder branden.

En dan weer het vuur doven…

Water of zand werkt altijd goed om een barbecue snel uit te krijgen. Zorg dat je de barbecue altijd op een veilige plek neerzet, een kurkdroog grasland is dus geen goed idee. Mocht de barbecue wat al te enthousiast gaan branden of wil je hem snel afsluiten: met zand of water doof je een barbecue snel. Ga pas weg bij de barbecue als je zeker weet dat alles volledig gedoofd is.

Wanneer ga jij weer barbecuen? En wat leg jij het liefst op de barbecue? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Lees privacyverklaring

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten