Iedereen die wel eens avocado’s eet kent het probleem van de onrijpe avocado waarschijnlijk wel. Je koopt avocado’s in de supermarkt of bij de groenteboer en een paar dagen later wil je ze gebruiken maar ze zijn keihard. Dit is een grote ergernis voor veel mensen die met deze tip kan worden weggenomen. Je tovert een harde onrijpe avocado binnen een paar minuten om tot een perfecte romige en zachte avocado met deze tip.
In de oven
Wie denkt dat er een lastige techniek bij deze truc komt kijken heeft het mis, het is eigenlijk heel eenvoudig om de avocado te laten rijpen. Je hebt behalve de onrijpe avocado’s eigenlijk alleen een stuk aluminiumfolie en een oven nodig. Wikkel de avocado’s afzonderlijk in een stuk aluminiumfolie en zet de oven aan op een temperatuur rond de 100 graden. Leg de pakketjes vervolgens op een bakplaat en laat ze tien minuten in de oven staan. Na deze tien minuten haal je ze uit de oven. Als de pakketjes zij afgekoeld maak je ze open en haal je de avocado’s uit het folie. Snijdt de avocado open en zie hoe perfect rijp hij opeens is! Klaar om een heerlijke salade, wrap of guacamole mee te maken.
Lees ook: Gezond eten is niet moeilijk: 6 tips!
Waarom werkt deze truc?
Nu je weet hoe je de avocado rijp moet krijgen ben je waarschijnlijk naar de keuken gesprint om het direct te proberen. Als je wilt weten hoe dit trucje zijn werkt doet, moet je ook dit stuk nog even snel lezen terwijl de avocado’s in de oven zitten. De avocado’s rijpen doordat ze een gas produceren dat etheen heet, op kamertemperatuur gaat dit redelijk langzaam waardoor de vrucht geleidelijk rijpt. Door de avocado in de oven te leggen wordt het gas sneller uitgestoten, het folie zorgt bovendien dat het gas wordt vastgehouden rondom de avocado. Deze combinatie van factoren zorgt dat de avocado razendsnel begint te rijpen.
Heb jij dit weleens geprobeerd? Laat het ons weten in de comments hieronder!